összefoglaló a múlt hétről

2020.04.27. 12:46

Szomorú tragédia és a júniusi balatoni strandnyitás érdekelte legjobban olvasóinkat

Halálos baleset, balatoni strandnyitás, retrókvíz és az új veszprémi elkerülő – összeszedtük melyek voltak azok a hírek, amelyeket a legtöbben olvastak oldalunkon a múlt héten.

Zirc-Kardosrét 26. km kő Fotó: Pesthy Márton/Napló

5. A bécsi mintát követi egy balatonfüredi szálloda

Érdeklődnek hazai és külföldi vendégek a nyári Balaton iránt, aki most szállást foglal, azt bármikor felhasználhatja, és egyben jótékonykodik is. Egy füredi hotel bécsi mintát alkalmaz, erről beszéltek egyebek mellett idegenforgalmi szakemberek.

Varga László, a balatonfüredi szálloda igazgatója, tavaly nyáron a hotel saját fűszernövény kertjében
Fotó: Kovács Erika/Napló

–A hazai turisták már készülnek a nyárra. Ezt bizonyítja a Magyar Turisztikai Ügynökség egyik vezetőjének friss nyilatkozata, miszerint ebben a hónapban már több, mint húszezer foglalás érkezett a vendégektől a magyar tengerhez, mondta Éskovács Péter.

4. Megkezdődik a déli elkerülő fejlesztése

A kivitelező már átvette a munkaterületet, rövidesen elindul a 8-as főút litéri és balatonfüredi csomópontja közötti szakasz bővítése. A mintegy hét és fél kilométeres szakaszon elöregedett a burkolat, a veszprémi elkerülőn pedig a lámpás csomópontok miatt rendre feltorlódnak az autók, és torlódások alakulnak ki.

Az első ütemben 2021 végére a litéri csomóponttól Veszprémig tartó 4,5 kilométer újul meg
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A fejlesztés révén gyorsabban és biztonságosabban lehet megkerülni délről Veszprémet.

3. Retrokvíz: felismered a veszprémi utcákat, épületeket ezeken a régi fotókon?

Bár sokat változott az elmúlt évtizedek alatt a királynék városa, jellegzetes utcái, épületei ma is megvannak, és – szerintünk – felismerhetők a régi fotókon.

Fotó: Fortepan/Herth Viktória, Bodó Emma

Akinek kedve van hozzá, tegye próbára tudását retrokvízünkkel, melyet a Fortepan segítségével készítettünk.

2. Júniusi strandnyitásra készülnek Balatonfüreden

A koronavírus járvány alatt is folytatódik a balatoni strandok fejlesztési programja. A strandok fejlesztésére 2017-ben indult átfogó, több lépcsős program. Idén, hazai forrásból, a balatoni fürdők alapinfrastruktúra-fejlesztése a cél, elsősorban a vizesblokkok felújítása illetve a zöldterületek bővítése valósul meg. A program keretében 150 millió forint jut Balatonfüredre, 80 millióból fejlesztik a Széchenyi strandot, 70 millió forint jut az Esterházy és a Kisfaludy strandra.

1. Halálos motoros baleset történt a Bakonyban, Zirc-Kardosrétnél

Legolvasottabb hírünk, sajnos egy tragédiáról szólt: meghalt egy motoros férfi, amikor letért a 82-es számú útról és elesett Zirc-Kardosrétnél, vasárnap délután, tudtuk meg Kucsera Katalin, megyei rendőrségi sajtóreferenstől.

Zirc-Kardosrét 26. km kő Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában