szívmelengető

2020.05.07. 07:00

Egy évre elegendő tápot kapott Nelson, a várpalotai vakvezető kutya

Egy évre elegendő kutyatápot vehetett át Darkó Dorka várpalotai látássérült fiatal a minap. Szabó Richárd látszerész már többször segítette a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületét. A mostani adomány apropóját a vakvezető kutyák világnapja adta, melyet április 27-én tartanak.

Szabó Péter Dániel

Szabó Richárd pakolja a kutyatápos zsákokat a várpalotai Nepomuki Szent János-iskola udvarán. A háttérben Darkó Dorka és segítő kutyája, Nelson

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A segítő kutyák komoly, felelősségteljes munkát végeznek. Leggyakrabban német juhászt és labrador retrievert alkalmaznak erre a célra. Darkó Dorka életét három éve könnyíti meg Nelson. – Az országos szövetség kutyaiskolájában képezték ki, onnan került hozzám. Nagyon fegyelmezett, ám szabadidőnkben játékos, vidám, pörgős kutyus – mondta Dorka.

A megyei egyesület és Szabó Richárd tapolcai látszerész együttműködése körülbelül egy éve kezdődött. Először egy gyermekeknek szervezett érzékenyítő rendezvényen dolgoztak együtt, ami később gyümölcsöző kapcsolathoz vezetett.

– A mostani felajánlásunk egy korábbi kampányunkhoz kapcsolódik, amelynek keretében versenyt szerveztünk diákoknak. A program tapolcai záróeseményére ellátogattak a megyei egyesület tagjai, köztük Dorka is. Kutyájával hatalmas sikert arattak a gyermekek körében. Ekkor fogalmazódott meg bennünk az ötlet, hogy segítenénk Dorkának négylábú társa ellátásában, és egy egész évre elegendő kutyatápot hozunk neki – emlékezett vissza Szabó Richárd.

Szabó Richárd pakolja a kutyatápos zsákokat a várpalotai Nepomuki Szent János-iskola udvarán. A háttérben Darkó Dorka és segítő kutyája, Nelson
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Csehné Huszics Márta megyei elnök örömmel fogadta a támogatást. – Minden ilyen felajánlás megmelengeti az ember szívét. Különösen igaz ez a mostani járványhelyzetre. Richárdék adományozása arról tanúskodik, hogy embertársaink önzetlen segítésének igénye sokak szívében ott van, és nagyon jó érzés ezt megtapasztalni – fogalmazott az elnök a várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola udvarán tartott átadáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában