Ápolók napja

2020.05.13. 11:30

Fénnyel és zenével köszöntötték az ápolókat Veszprémben

A megyeszékhelyen két helyszínen is fényfestéssel, zeneszóval, vetítéssel és tapssal köszöntötték az ápolókat kedden, az Ápolók Nemzetközi Napja és az Ápolónők Világnapja alkalmából.

20200512 Veszprém Fényfestés. fényfestés az ápolók napja alkalmából a 10 emeletes falára Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

Az ápolók napját Florence Nightingale brit ápolónő születésnapján ünneplik világszerte. Ő volt a „Lámpás Hölgy”, aki nemcsak nappal, hanem éjjel is ápolta a betegeket, megszervezte ellátásukat. Az ő nevéhez fűződik az első nővérképző megnyitása is.

A veszprémi önkormányzat felkérésére Pintér Krisztián és Nagy Dávid DJ-k két helyszínen, a Török Ignác utcai idősek otthona, és az 2. számú idősek otthona előtt készültek a meglepetésre.

- A #tapssalkoszondmeg kezdeményezés után és a Napló cikke nyomán a veszprémi önkormányzat keresett fel minket, hogy több helyszínen is szívesen látnának bennünket. A Nemzetközi Ápolók Napja alkalmából felkértek audio-vizuális köszöntő műsorra két idősotthonhoz, melyet nagy örömmel elfogadtunk, hiszen szerettük volna köszönetünket a műsorunk által eljuttatni célirányosan is az érintettek felé – mondta el Pintér Krisztián.

A két DJ a korábbi Haszkovó lakótelepi megmozdulásaikhoz hasonlóan ismét megörvendeztették a veszprémieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában