Megszépítik a várost

2020.05.15. 11:00

Korábban már jól bevált virágokat ültetnek el Veszprémben

Városszerte megkezdődött az egynyári virágok kiültetése.

Marton Attila

A Megyeház téren is elkezdődött a virágosítás

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A héten kezdődött el Veszprémben a virágosítás, és várhatóan három-négy hétig tart még – közölte kérdésünkre a Naplóval Pernesz Kata, a VKSZ Zrt. parkgondozási csoportvezetője.

– Közel 30 kisebb-nagyobb virágágyásunk van Veszprémben, elsősorban a belvárosban és néhány lakótelepi körforgalomban – nyilatkozta lapunknak Pernesz Kata. Mint mondta, a szakemberek idén is a korábbi években jól bevált növényeket ültetik elsősorban: begóniát, dáliát, keskenylevelű rézvirágot, hamvas zsályát, verbénákat, valamint díszfüveket. A parkgondozási csoport tavaly változtatott a kiültetések típusán, és főként úgynevezett millefleur ágyásokat hoznak létre. Ez azt jelenti, hogy akár négy-öt fajta, eltérő színű növényt ültetnek váltakozva és ismétlődve egymás után, figyelve arra, hogy az egymást követő sorokban ne ugyanazok a növények kerüljenek egymás mellé. A csoportvezető hozzátette, ezeknél a virágágyaknál azt tapasztalták, hogy kiszámíthatatlan időjárási körülmények között is szépen díszítik a várost.

A Megyeház téren is elkezdődött a virágosítás Fotó: Balogh Ákos/Napló

Csütörtökön a Szabadság téren és a Megyeházánál ültetettek virágokat a közüzemi szolgáltató munkatársai, kedden pedig szintén a Megyeház téren, valamint az Erzsébet-szobornál folytatódik majd a munka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában