valóra vált a gyermeknapi kívánság

2020.05.31. 15:00

Kutyabemutatóval várták a kis nyerteseket a Veszprémi Rendőrkapitányságon

Rendőrségi kutyabemutatót is láthattak a gyerekek, akik a Mediaworks gyermeknapi pályázatán nyertek, és kívánságukat a Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK) segítségével, illetve Timmer Alexandra főhadnagy, kiemelt főelőadó szervezésével teljesítettük is a minap.

Kovács Erika

20200529 Veszprém Gyerekek látogatása a Rendőrkapitányságon. Gyermeknapi kívánságot teljesített a Napló szerkesztősége Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Először lépték át a rendőrség kapuját, amit nagy izgalommal vártak a kisgyermekek, akik szüleikkel érkeztek a VRK-ra.

Hegyi Dorka, Kristóf és Máté Szigligetről érkezett a szülőkkel, Mihállyal és Katalinnal, Dömötör Szonja pedig Puláról jött el az édesapjával, Zsolttal.

A gyerekek a kívánság mellett úgy érveltek, érdeklődnek a rendőri pálya iránt, ami nagyon tetszik nekik, és az egyenruhások napi munkájából ezúttal testközelből ízelítőt is kaptak.

Takács Krisztián zászlós Cézárral, Kovács Bence törzsőrmester pedig Igor nevű német juhász szolgálati kutyájával mutatta meg nekik, milyen nagy segítséget jelentenek a négylábúak egy-egy elfogásnál, nyomkövetésnél, felderítésnél. Mindezt a gyerekek nagy izgalommal nézték, és úgy mondták, ehhez hasonlót eddig csak a filmeken láttak.

A kis vendégek mindezek mellett még beülhettek a rendőrautóba, felpattanhattak egy igazi rendőrmotor nyergébe is, ezeknek kisméretű, gyerekeknek való modellváltozata szintén rendelkezésükre állt a rendőrség udvarán. Kedvükért a rendőrök még be is indították a villogókat, szirénákat a járműveken, ami külön lenyűgözte a gyerekeket, nem is szólva arról, amikor kipróbálhatták a tenyérnyomatot, amire – mint elmondták nekik – adott esetben nagy szüksége van a rendőrségnek.

A sok élmény után külön meglepetés is várta az apróságokat, a Mediaworks, illetve a rendőrség ajándékcsomaggal lepte meg őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában