Megújult sportpálya

2020.06.09. 20:00

A kerékpárosokra is gondolnak a pápai repülőtéren

Új kerékpáros beléptetőpontot alakítottak ki az MH Pápa Bázisrepülőtéren, emellett pedig felújították a katonai támaszpont atlétikai pályáját és erdei futóösvényét.

Haraszti Gábor

A pápai katonai bázis erdei futóösvénye is megújult

Fotó: Haraszti Gábor

A sportpálya és a futóösvény fejlesztése 2019 augusztusában kezdődött. A Magyar Honvédség elkészült beruházását, illetve az új kerékpáros beléptetőpontot Gregory Clark, a projektet menedzselő NATO Támogató és Beszerző Ügynökség (NSPA) Légiszállítást Kezelő Programiroda (NAMPO) igazgatója egy szimbolikus kulcs kíséretében adta át Gadó Imre alezredesnek, a pápai repülőtér parancsnokhelyettesének.

A felújított sportlétesítmény egy kivilágított, rekortánborítású, 400 méteres futópályával, egy öntözőberendezéssel felszerelt futballpályával, egy kültéri kondiparkkal, valamint egy 1600 méteres erdei futóösvénnyel segíti a bázison szolgálatot teljesítő magyar katonák és a Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) többnemzeti állományának sportolását.

A pápai katonai bázis erdei futóösvénye is megújult
Fotó: Haraszti Gábor

– Ez a fantasztikus sportpálya és az egyedülálló erdei futóösvény újabb jelentős mérföldkő a pápai bázist érintő fejlesztések sorában, ami azt bizonyítja, hogy itt továbbra is kiemelt figyelem jut a rekreációs jellegű beruházásokra. – Az MH Pápa Bázisrepülőtér állománya nevében is köszönetet mondok a NATO Légiszállítást Kezelő Program Irodának, a Honvédelmi Minisztériumnak és a kivitelezőknek – mondta Gadó Imre az átadóünnepségen.

A parancsnokhelyettes hozzátette, az elkészült kerékpáros beléptetőpont az első állomása az idén elkezdődött nagyszabású útépítő és burkolatfelújító munkálatoknak, melyek elősegítik a még biztonságosabb közlekedést a kerékpárosok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában