kategóriánként két palackkal lehet nevezni

2020.06.17. 07:00

Idén is meghirdették a Veszprém megye bora versenyt

Július közepéig lehet nevezni a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Önkormányzat által kiírt megmérettetésre.

Marton Attila

Forrás: Pixabay

A két intézmény a napokban hirdette meg az idei Veszprém megye bora versenyt, amelyre száraz fehérbor (2018-as vagy 2019-es évjárat, minimum 500 palack) és száraz vörösbor (2017-es vagy 2018-as évjárat, legalább 500 palack) kategóriákban lehet jelentkezni, a nevezési mennyiség két palack nedű kategóriánként, közölte a kormányhivatal.

A megmérettetésre csak Veszprém megye közigazgatási határain belül termelt, az adott borvidéken telepítésre engedélyezett szőlőfajtákból készült borral lehet nevezni július 17-ig. A jelentkezéshez a nevezőknek a kormányhivatal honlapjáról is letölthető nevezési lapot kell kitöltenie, és a benevezett borokkal együtt a Megyeházára eljuttatnia. A zsűri által legjobbnak ítélt nedűk elnyerik a Veszprém megye bora megnevezés használatának jogát, egyben a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Önkormányzat protokollcélokra használt hivatalos boraivá is válnak a következő évben.

A címet 2011-ben alapította a két intézmény azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a megye történelmi borvidékeire, kiváló boraira, és hozzájáruljanak az ágazat sikeres marketingmunkájához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában