Négylábúak szemléje

2020.06.24. 14:00

Jótékony célt is szolgált a hagyományos pápai kutyakiállítás

Mintegy 2500 bírálat született a 170 fajtát felvonultató kutyakiállításon, melyet az Ebtenyésztők Pápai Egyesülete szervezett az egykori Vasas-sporttelepen.

Polgár Bettina

20200621 Pápa CACIB nemzetközi kutyakiállítás Szűcs János és Fejes Gábor Mezőcsátról Zeusz és Kiara kaukázusi juhászkutyák Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Az érdeklődőket két napon át különféle programok sora várta a már hagyományosnak mondható pápai kutyakiállításon. A jelenlévők mindkét napon délelőttől kora délutánig bírálatokat láthattak, amit az úgynevezett Best in Show program követett. Agility­bemutató is várta a helyszínre érkezőket, emellett kacsa- és birkaterelés, illetve hobbikutya-szépségverseny színesítette a rendezvényt. A hobbikutyák versenyét Ganxsta Zolee bírálta.

Lovas Ferenc, az Ebtenyésztők Pápai Egyesületének titkára lapunknak nyilatkozva elmondta, három hét alatt állították össze a programot, ugyanis május 28-án jelent meg a rendelet, mely lehetővé tette a kutyakiállítás megszervezését. Kifejtette: az első napon 1200 kutyát regisztráltak, a másodikon pedig 1150-et. Két kisebb kiállítás is kísérte a rendezvényt, melyeken mintegy 150 kutya vett részt. A két nap alatt a bírálatok száma elérte a közel 2500-at.

A bírálók elégedettek voltak a kutyákkal, a legjobbak jutalomban részesültek
Fotó: Polgár Bettina/Napló

Megtudtuk, idén a hazaiak mellett többek között Romániából, Lengyel- és Horvátországból, illetve Szlovákiából érkeztek bírálók, és a nevezők is az említett országokból jöttek, valamint németek, csehek és szerbek látogattak el a programra.

– A koronavírus-járvány nem befolyásolta hátrányosan a versenyzők számát, sőt, mivel február óta ez volt az első kutyakiállítás, kifejezetten nagy népszerűségnek örvendett. A versenyzők összetétele azonban változott, a távolabbi országok nem tudták képviseltetni magukat – jegyezte meg Lovas Ferenc. Hozzátette, a bírálók egyértelműen elégedettek voltak a kutyákkal, a legjobbakat korondi kerámiával jutalmazták.

A rendezvény jótékony célt is szolgált, az Ebtenyésztők Pápai Egyesülete 250 ezer forinttal támogatta az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában