Régi álom valósult meg

2020.07.27. 11:00

Csapadékvíz elvezető rendszert és a gyalogos túraútvonalat adtak át Nemesvitán

A település falunapi rendezvényén adták át hivatalosan az elkészült fejlesztéseket.

Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán örömét fejezte ki, hogy a településen újabb fejlesztéseket adhatnak át

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A százszázalékos pályázati támogatással létrehozott vízvezető rendszer sok évtizedes problémát oldott meg, a Kőorrától a Balatonig gyalogos túraútvonal helyi szakasza pihenőhely kialakítása, közösségi rendezvények tartásának is helyet biztosít.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy öröm most végig nézni hazánk településein, hiszen újra vannak a programok a szigorú intézkedéseknek köszönhetően. – Ezért ma újra együtt lehetünk és ünnepelhetünk. A legfontosabbak egy településen az utak, járdák és csapadékvíz elvezető rendszerek, ez azt jelenti, hogy van feladat de jó, hogy a kormány olyan programokat indít, amelyeket megvalósíthatók ezek a fejlesztések – mondta a képviselő és örömét fejezte ki, hogy Nemesvitán az elmúlt időszakban sok beruházás valósulhatott meg.

A falunapon Oszvald Marika szórakoztatta a vendégeket
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a fejlesztések a megyét is gazdagítják, hiszen azok által lesz egyre vonzóbb a megye a turisták számát és növeli a polgárok életminőségét. – A beruházásokhoz kormányzati és közösségi akarat is kell, a munka eredménye most látható – mondta az alelnök.

Amint azt Csali János polgármester elmondta, hogy az előző napon hibátlanul vizsgázott a csapadékvíz elvezető rendszer, rendezett útpadka, készült a templom mellett iszapfogó és árok kapott burkolatot, balesetveszélyes víznyelőket megszüntették, a vízelvezető támfalat stabilizálták, korlátokat építettek a balesetveszélyes helyekre.

A túraútvonal három települést köt össze, Lesencefalu, Nemesvita és Balatonederics érintésével a település értékei tekinthetők meg, A falvak esőbeállókra, turisztikai táblákra is pályáztak. A polgármester megköszönte a korábbi polgármester és képviselő testület, valamint a projektben résztvevők munkáját.

Fenyvesi Zoltán örömét fejezte ki, hogy a településen újabb fejlesztéseket adhatnak át
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A falunapon gyermekprogramok várták a kicsiket, de volt barátságos labdarúgó mérkőzés is a helyi fiatalok és öregfiúk között, tombolasorsolás, valamint Oszvald Marika énekelt operetteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában