segítik az EKF-projektet

2020.07.22. 11:30

Megállapodást kötött az egyetem és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.

Stratégiai megállapodást kötött a Pannon Egyetem és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt minél sikeresebb megvalósításáért.

Marton Attila

Navracsics Tibor, Markovits Alíz, Gelencsér András és Csillag Zsolt írta alá az együttműködési megállapodást

Forrás: EKF/Kovács Bálint

Fotó: BALINT KOVACS

A megállapodást Navracsics Tibor kormánybiztos, a Veszprém-Balaton 2023 (VEB 2023) Zrt. igazgatóságának elnöke, Markovits Alíz vezérigazgató, a Pannon Egyetem részéről Gelencsér András rektor és Csillag Zsolt kancellár írta alá, tájékoztatta lapunkat a veszprémi felsőoktatási intézmény.

A közleményben kiemelték, az egyetem kiemelt partnerként számos területen segíti a VEB 2023 Zrt. munkáját. Az átfogó együttműködés részeként a hallgatók többek között az egyetemi oktatás keretében, tanáraikkal közösen támogathatják a nyertes pályázatban megfogalmazott célok megvalósítását és önkéntesként is részesei lehetnek a programoknak. A Pannon Egyetem és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. közötti megállapodás kiemelt stratégiai céljai közé tartozik az Egyetemi Önkéntes Bázis létrehozása. Emellett a Pannon Egyetem szabadon választható tárgyként hirdette meg azt az EKF tematikájú kurzust, amelynek keretében a hallgatók, az oktatók és az EKF-partnerek együtt dolgoznak a projektötletek megvalósításán és értékelésén. A stratégiai megállapodás része az EKF monitoringrendszerének közös kidolgozása, a kreatív ipar és fenntarthatóság területén kollektív pályázatok elkészítése és benyújtása, valamint a Veszprém 2023 egyetemi kutatócsoport szakmai támogatása is.

Navracsics Tibor, Markovits Alíz, Gelencsér András és Csillag Zsolt írta alá az együttműködési megállapodást Fotó: EKF/Kovács Bálint

– Történelmi lehetőség előtt állunk, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa cím esélyt ad arra, hogy a térségben az ország egyik legjelentősebb kulturális-kreatív régióját hozzuk létre.

A Pannon Egyetem az egyik fő motorja lehet ennek a folyamatnak – fogalmazott Navracsics Tibor.

Gelencsér András elmondta, az elmúlt években számos olyan együttműködésben voltak partnerek, amely az intézmény oktatási-kutatási potenciáljában rejlő lehetőségek kiaknázására épült. Az EKF projekt érdekessége, hogy stratégiai partnerként a folyamatokban cselekvőként, a régió felsőoktatási intézményeként pedig befogadóként vesznek részt a megvalósuló programokban, tette hozzá.

Az együttműködés értelmében a felek megállapodtak abban, hogy összefognak a régió fejlesztési irányainak feltárásában, partnerek keresésében, a vonatkozó kutatási pályázatok összeállításában és benyújtásában, valamint az EKF 2023-as évre való felkészülés és az e célból végzett vizsgálatok, fejlesztések eredményeinek közreadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában