wifi hotspot

2020.07.08. 07:00

Újabb okospaddal gazdagodott Várpalota

A Dísz téren található okospaddal megegyező, telefontöltőkkel felszerelt, wifi hotspotként is működő különleges utcabútort adtak át a napokban a Várpalotai Bányász Sporttelepen.

Szabó Péter Dániel

Az átadást követően a várpalotai fiatalok rögvest ki is próbálták az okospadot

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A magyar fejlesztésű eszközt egy nyertes pályázat keretében szerezte be Várpalota önkormányzata. Az USB-portokkal, vezeték nélküli töltőkkel felszerelt berendezést kizárólag napenergia tölti, így nincs szüksége külön áramellátásra – mondta el az ünnepélyes átadáson Gallai Máté. A fejlesztő cég ügyvezetője hozzátette, a pad 4G wifi-elérést biztosít, az internetes hálózathoz korlátlan számban csatlakozhatnak a felhasználók.

Az átadást követően a várpalotai fiatalok rögvest ki is próbálták az okospadot
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Tavaly ősszel a Dísz téren adtunk át egy ugyanilyen okospadot, amelynek néhány hónapja nekihajtott egy óvatlan autós. Így ki kellett cserélni, de a mai nappal a belvárosba is visszakerült a berendezés. A megújuló energiát használó okospad folyamatosan monitorozza környezetének változásait, UV-sugárzási szintet, levegőminőséget, zajszennyezettséget, páratartalmat és légnyomást mér egyszerre – mondta Campanari-Talabér Márta polgármester, aki megjegyezte, lehetőségeikhez mérten más helyekre is szeretnének okos eszközöket telepíteni a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában