szeptemberre elkészülhet

2020.08.13. 07:00

Negyedénél tart a Kistó utca megújítása

Több mint egy kilométeres szakasza újul meg a Kistó utcának szeptemberre.

Marton Attila

Az aszfalt kopórétegének teljes cseréjét végzik el a szakemberek a Kistó utcában

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A munkálatok júniusban kezdődtek, a fejlesztés jelenleg 25 százalékos készültségi fokon áll, közölte érdeklődésünkre a veszprémi önkormányzat. A Kistó utca a kelet–nyugati közlekedési fő tengely csomópontjától – a megyei közlekedési felügyeletnél lévő kereszteződéstől – 1,2 kilométeren újul meg a Házgyári útig. A beruházás költsége mintegy bruttó 150 millió forint.

A fejlesztést az indokolta, hogy az út felső rétege elöregedett, elhasználódott, és az utóbbi évtizedben végzett foltszerű javítások miatt a felülete nem volt egységes, ami újabb burkolati hibákat idézett elő.

Emiatt az aszfalt kopórétegének teljes cseréjét végzik el a szakemberek. A burkolatrekonstrukció részeként megtörtént a felső réteg felmarása, majd az útszakasz kiegyenlítése. Jelenleg itt tart a munka, az új kopóréteget és a padkarendezést ezután végzi el a kivitelező. A beruházás keretében az autóbuszöblök korszerű és nagy teherbírású bazaltbeton burkolatot kapnak. A kivitelezés várhatóan szeptemberben befejeződik.

Az aszfalt kopórétegének teljes cseréjét végzik el a szakemberek a Kistó utcában Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Kistó utcát az északi iparterület közlekedésfejlesztése elnevezésű, európai uniós projekt keretében újítja meg az önkormányzat. A program összköltsége 3,3 milliárd forint, amelyből az uniós támogatás 3,2 milliárd forintot tesz ki. A Kistó utca korszerűsítése mellett a fejlesztés részeként épült meg a Pápai és Házgyári utakat összekötő Henger utca (617,8 millió forintból), valamint a Pápai és Kistó utcát összekötő kelet–nyugati közlekedési fő tengely első szakasza (1,2 milliárd forintból).

Szintén ebben a projektben végzik majd el a Pápai út jelenleg is tartó felújítási munkálatait összesen 1,1 milliárd forintból. A kivitelezési költségek mellett a projekt összköltségébe az előkészítési és tervezési munkák díjai is beletartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában