Csütörtök estére tovább nőtt a pápai fertőzöttek száma

Csütörtök esti sajtótájékoztatóján adta hírül Áldozó Tamás, Pápa polgármestere, hogy a 20 óráig ismertté vált adatok szerint elérte a 20-at az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Pápán és környékén.

Polgár Bettina

Forrás: pixabay.com

Rámutatott, a csütörtök déli sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos a várost gócpontnak nevezte. – Az általa a pápai gócponthoz kötött 22 pozitív eset közé a mi tudomásunk szerint nemcsak pápai és Pápa környéki igazolt fertőzöttek tartoznak, ez az oka a számok közötti látszólagos ellentmondásnak – mondta.

– Félő, hogy az igazolt esetek száma tovább nő. Csütörtök este 20 órakor az elrendelt karanténok száma 73 volt, ez 25-tel több, mint szerdán. Ezek között 9 személy esetében járványügyi elkülönítésről döntött a hatóság. Az eljárásrend szerint ez a 9 személy a gyanús, valószínűsített, de pozitív teszttel még nem igazolt esetek közé tartozik – emelte ki.

Kifejtette, a Teveli úti otthonházban az azonosított idős, már Ajkán kezelt gondozott szobatársának csütörtökön délelőtt hőemelkedése volt, elővigyázatosságból őt is az ajkai kórházba szállították. Nála a fertőzés egyelőre nem igazolt.

- A gyermekorvosi ügyeleten dolgozó egyik asszisztens mintája szerdán pozitív lett. A vele egy légtérben tartózkodó gyermekorvos karanténba került, az orvosi rendelőben az alapos fertőtlenítést követően végezték csütörtökön a betegek fogadását – tette hozzá a polgármester. Megjegyezte, utóbb pozitívnak bizonyult beteg ellátása miatt egy felnőtt háziorvos is kiesett az ellátásból, az ő első tesztje negatív lett.

- Ujváry Hajnalka, az Egészségügyi Alapellátási Intézet vezetője a helyi szinten kialakuló COVID-góc miatt átmeneti intézkedéseket vezetett be. Tartalmilag ez a tavasszal már megismert eljárásrend szerinti működést jelenti. A rendelők zárva lesznek, a betegek a szolgáltatást előzetes telefonos egyeztetésnek megfelelően vehetik igénybe, a maszkviselésre és kézfertőtlenítésre szigorú szabályok vonatkoznak, a védőnői családlátogatás szünetel – ismertette.

Hozzáfűzte, hétfőtől a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje megváltozik a tavasszal már megismert eljárásrendnek megfelelően a személyes ügyfélfogadást csak azokban az ügyekben biztosítják, amik kizárólag személyesen intézhetőek, egyébként az ügyfélszolgálati irodában, továbbá telefonon vagy elektronikusan zajlik az ügyintézés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában