Katasztrófavédelem

2020.08.25. 16:00

Égett a száraz fű, a kerti hulladék és egy fotel is hétfőn

Két fakidőléshez, három tűzesethez vonultak a tűzoltók hétfőn. Egyik esetben sem történt személyi sérülés.

Forrás: illusztráció

Pétfürdőn, a Hősök terén egy étterem mellett kidőlt fa okozott forgalmi akadályt, gyalogosokat és járműveket veszélyeztetett -írja a katasztrofavedelem.hu. A pétfürdői hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték a műszaki mentést.

Borzavár külterületén, a 457-es számú vasúti szelvénynél fa zárta el a vasúti pályát, ezért a Győr felől Zirc irányába közlekedő személyvonat nem tudott továbbhaladni. A zirci önkormányzati tűzoltókat a város vasútállomásáról a vasúttársaság vonata szállította a kárhelyszínre, ahol motoros láncfűrész segítségével darabolták fel a fát, majd eltávolították a vasúti sínről és a telefonvezetékről, amit leszakított. A beavatkozást követően a nyílt pályán veszteglő személyvonattal tértek vissza a tűzoltó szerkocsihoz.

Két helyen is égett az árokparton a száraz fű a 77-es főút mellett, Nemesvámos és Veszprém között. A veszprémi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral avatkoztak be és oltották el a lángokat.

Pápán, egy Határ utcai családi ház udvarán kerti hulladékot égettek. A pápai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral hűtötték vissza és locsolták fel a tűz környezetét, melyet a tulajdonos az egység kiérkezéséig részben eloltott.

Lesenceistvándon, a Kossuth utcában gyulladt ki egy tíz négyzetméteres, egyszintes pajtaépület. Az udvaron, a melléképülettől húsz méterre égett egy fotel is. A badacsonytomaji hivatásos és a tapolcai önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat és a helyszínre vonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában