modernizálás

2020.08.19. 14:45

Robotok nyírják a füvet Balatonfüreden

Robotfűnyírók dolgoznak Balatonfüred frekventált területein, mondta el érdeklődésünkre Somogyi László, a Probio Zrt. vezérigazgatója.

Kovács Erika

Robotfűnyírók dolgoznak Balatonfüreden, a Kerektemplom közelében

Fotó: Kovács Erika/Napló

A robotfűnyírókat a Kerektemplom közelében láttuk meg a közelmúltban. Kérdésünkre Somogyi László vezérigazgató elmondta, az elektromos üzemű berendezéseket egyelőre kísérleti jelleggel alkalmazzák a városban. A hang nélkül működő gépek elsősorban klíma-, és környezetvédelmi szempontból jelentősek, egyenletesen, mulcsolással, azaz a talajra visszajuttatva nyírják a füvet, így elvégzik a komposztálást is, minőségi parkápolást végeznek. Ezekkel a berendezésekkel a munkaerőt is ki lehet váltani, és nem kell elszállítani a növényi hulladékot sem.

Robotfűnyírók dolgoznak Balatonfüreden, a Kerektemplom közelében
Fotó: Kovács Erika/Napló

A vezérigazgató arról is beszélt, hogy társaságuknál külön súlyt helyeznek a környezetvédelemre. Ezt szolgálja egyebek mellett az is, hogy idén 70 kilowatt kapacitású napelemet helyeztek üzembe a cég épületein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában