tanulmányi verseny

2020.09.10. 11:00

A legjobbak közé került két ajkai diák

Az elmúlt tanév tanulmányi versenyein a tíz legjobb közé két ajkai diák került: Slabár Barbara első lett, míg Kiss Rozália tizedik helyezést ért el.

Tisler Anna

A sikeres diákok, Slabár Barbara (balra) és Kiss Rozália, valamint felkészítő tanáraik, Rába Jánosné, Rénes Klára, Csiki-Kovács Szabina és Bruzsa Kata

Fotó: Tisler Anna

Országos első helyen végzett a 2019–2020-as tanévben megrendezett Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén szociális ismeretek tantárgyból Slabár Barbara. Első helyezésével második alkalommal végzett az élen két egymást követő tanévben a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium diákja. A 2018–2019-es tanévben Mohácsi Evelin nyert, aki jelenleg a soproni óvónőképző főiskola elsőéves hallgatója. A múlt tanévben a tíz legjobb közé két ajkai diák került. Kiss Rozália az első, internetes fordulóban a 18. helyezést szerezte meg, majd az érettségi vizsga eredményének beszámításával a 10. helyen végzett, így továbbtanulásnál ő is, ugyanúgy, mint Barbara, száz pont előnnyel indul. Felkészítő tanáruk volt Bruzsa Kata, Rénes Klára, Csiki-Kovács Szabina, Rába Jánosné.

Slabár Barbara kérdésünkre elmondta, hogy az országos verseny első fordulójában egy feladatsort kellett megoldaniuk, s három válasz közül a helyeset kiválasztaniuk. A feladatsort az interneten kapták. Barbara hamar végzett, a feladatokat könnyűnek találta, ugyanis tanáraival már sokat gyakorolt hasonlókat. A kérdések a pszichológia, az egészség, a szociálpolitika területét érintették. Néhány napon belül megtudta, hogy ő érte el a legmagasabb pontszámot, így már készült az országos fordulóra, ahol személyesen kellett volna megjelenni, de a járványveszély miatt lezárták az iskolákat. Szomorú volt, amikor megtudta, hogy az országos versenyt sem tartják meg. Szerette volna, ha a zsűri előtt szerepelhet, ami az érettségi vizsga előtt hasznos tapasztalatszerzés lett volna számára.

A sikeres diákok, Slabár Barbara (balra) és Kiss Rozália, valamint felkészítő tanáraik, Rába Jánosné, Rénes Klára, Csiki-Kovács Szabina és Bruzsa Kata
Fotó: Tisler Anna

A szervezők úgy határoztak, hogy a verseny első fordulójában szerzett pontszám mellé az érettségi vizsga eredményét számítják be, és annak alapján határozzák meg a végső sorrendet. Barbara más tantárgyakból is jól teljesít, kedvenc tantárgya a pszichológia, az angol nyelv, az irodalom és a történelem. Óvónő szeretne lenni, azért jelentkezett a kisgyermekgondozó szakmacsoportra, mert itt megszerzett ismereteinek hasznát veszi a hivatásában is. Szeret kisgyermekekkel foglalkozni, mert lehet őket fejleszteni, játékosan tanítani. A kicsinyek nagyon fogékonyak és szerethetők.

Barbara és Rozália most ötödik és egyben utolsó tan­évét tölti a Szent-Györgyiben, mindketten Sopronban szeretnének továbbtanulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában