jótékonysági hegykör

2020.09.03. 08:07

A mentőszolgálatért futották körbe a Badacsonyt

Több mint kétmillió forintot gyűjtött össze az Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ) a Dűlőre futunk nevű jótékonysági futáson a mintegy ötszáz résztvevő, közöttük ismert személyiségek.

Kovács Erika

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője, Laposa Zsófia, Szalai László, a Tapolcai Mentőállomás vezetője és Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója, valamint Tóth Tamás, a Magyar Futósport Egyesület elnöke

Fotó: Laposa Birtok

A rekkenő hőségben több kategóriában teljesítették a 12 kilométeres badacsonyi hegykört a Laposa Birtok és a Magyar Futósport Egyesület szervezésében augusztus 29-én, Darák Péter, a Kúria elnöke és Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár védnökségével – közölték a szervezők, akik szintén rajthoz álltak.

Már hagyomány, hogy augusztus utolsó szombatját Badacsonytomajon a hegy körüli futásnak szentelik. Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Dűlőre futunk jótékonysági hegykört, amelyen évről évre egyre többen vesznek részt. A 480 résztvevő többféle kategóriában teljesítette a 12 kilométeres távot, így egyéniben, illetve váltóban, mások gyermekekkel, valamint családi váltóban indultak el a 3,4 és 5 kilométeres szakaszokon. A legidősebb versenyző 72 éves volt, a legfiatalabb 10 éves, mindketten sikeresen vették az akadályokat.

Novák Katalin államtitkár szenvedélyes futóként édesanyjával és fiával szintén rajtvonalhoz állt. Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője csapattársaival a „Hova-hova?” csapatnév alatt futott, de gyűrték a kilométereket a Laposa család tagjai és a birtok legénysége is.

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője, Laposa Zsófia, Szalai László, a Tapolcai Mentőállomás vezetője és Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója, valamint Tóth Tamás, a Magyar Futósport Egyesület elnöke Fotó: Laposa Birtok

A sportrendezvény kiemelt célja minden évben az, hogy támogassa egy helyi szervezet munkáját. Idén a nevezési díjakból befolyt teljes összeget az OMSZ-en keresztül a tapolcai mentőállomásnak adományozták. A közel 500 nevező révén kétmillió 187 ezer forint gyűlt össze, amit Tóth Tamás, a Magyar Futósport Egyesület elnöke és Laposa Zsófia a Laposa Birtok képviseletében adott át Csató Gábornak, az OMSZ főigazgatójának és Győrfi Pál szóvivőnek.

A jótékonysági futáson önkéntesek segítettek, és a támogatók jóvoltából sok-sok helyi nyeremény is összegyűlt, így egyebek mellett badacsonyi pihenési lehetőséggel, szigligeti fagyi-, valamint SUP-utalvánnyal, élményparkjeggyel távozhatott több résztvevő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában