Adomány

2020.09.09. 07:00

Ágyneműket kapott a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztálya

Ötven ágynemű-garnitúrát kapott az Emberkék Alapítvány a Rőfös Textilháztól. A 95 Celsius-fokon is mosható gyermekgarnitúrákat a Naturtex biztosította, amely minden évben pályázatot ír ki márkaboltjai részére.

Molnár Sándor

Leidl Thyra és Leidl Benjamin bolttulajdonos, illetve az Emberkék Alapítvány képviseletében Léberné Stáhl Katalin osztályvezető főnővér és Gajzer Éva főorvos az átadáson

Fotó: Molnár Sádor/Napló

Ezt most a veszprémiek nyerték meg, akik a gyermekosztály támogatására gondoltak.

A pályázaton nyert összeghez a helyi márkabolt is hozzátett még, így a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztálya részére összesen 450 ezer forint értékű felajánlást nyújthattak át tegnap jelképesen.

A gyakorlatban ez 50 gyermek­ágyneműgarnitúrát jelent, amelyek egy-egy paplanból és párnából állnak. Ezeket kifejezetten kórházak részére is készítik, mivel magas hőfokon moshatók. Természetesen az adományozó bolt tulajdonosai egyeztettek a kórházzal, mielőtt megtették felajánlásukat, és örülnek neki, hogy jó helyre kerültek a garnitúrák.

Leidl Thyra és Leidl Benjamin bolttulajdonos, illetve az Emberkék Alapítvány képviseletében Léberné Stáhl Katalin osztályvezető főnővér és Gajzer Éva főorvos az átadáson
Fotó: Molnár Sádor/Napló

Az ilyen ajándék mindig jól jön az osztálynak – mondta el Gajzer Éva főorvos, aki örömmel tapasztalja, hogy egyre több adomány érkezik a gyermekosztály részére, mivel a kicsikért mindenki szívesen tesz. A Csolnoky kórház négy részlegből álló Gyermekcentruma évente körülbelül 2000-2500 gyermeket fogad. A két fekvőbetegrészleg pedig 41 ággyal működik, és az Emberkék Alapítvány elsősorban ezt a két részleget támogatja, míg a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány a másik kettőt.

A gyermekosztály képviselői elmondták még, hogy pelenkáknak, popsitörlőknek, illetve nagyobb méretű pizsamáknak és gumipapucsoknak is mindig nagyon örülnek, mert sokszor az utóbbiak nélkül érkeznek a kis betegek hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában