összetartó közösséget alkotnak

2020.09.11. 11:00

Baráti katonatalálkozót rendeztek Veszprémben

Az egykori veszprémi Légierő Parancsnokság és a székesfehérvári Csapatrepülő Parancsnokság hivatásos állományának és polgári alkalmazottainak már nyugdíjas tagjai, illetve azok a ma még szolgálatban lévő katonák vettek részt a baráti találkozón, akik egykor az említett két szervezetnél szolgáltak.

Molnár Sándor

Szolnokról egy H145M Airbus típusú helikopter is érkezett a baráti találkozóra

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A járványhelyzet miatt a korábbi évekhez képest kevesebben vettek részt a Schönherz sporttelepen megrendezett, hagyományos baráti találkozón. Az eseményen jelen volt Brányi Mária veszprémi és Lehner Zsolt székesfehérvári alpolgármester is.

 

Zentai László ezredes beszédében örömét fejezte ki amiatt, hogy több év után is ilyen összetartó közösséget alkot a két egykori parancsnokság állománya. A jelenlévőknek sok beszélgetést és baráti találkozásokat kívánt, illetve azt, hogy érezzék jól magukat a rendezvényen.

Brányi Mária köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a honvédséggel számos közös, emlékezetes programot valósítottak meg az elmúlt években. – A katonai erényeknek, a hazafias gondolatoknak egy egész város nyilvánossága előtt való megjelenítése önök nélkül nem volna ugyanaz. Mindezt nemcsak általánosságban, de konkrétan is hangsúlyozni szeretném, hiszen látom, tapasztalom, hogy minden egyes ilyen eseményen az aktív állomány mellett a nyugállományú katonákkal is találkozom. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy önöknek és a ma szolgálatot teljesítő kollégáiknak mindezt megköszönjem – fogalmazott Veszprém alpolgármestere.

Szolnokról egy H145M Airbus típusú helikopter is érkezett a baráti találkozóra Fotó: Molnár Sándor/Napló

A köszöntő után a találkozó alkalmából többen elismerést vehettek át a civil és a katonai kapcsolatok erősítése, a hagyományőrzés, valamint a hazafias nevelés terén végzett munkájuk jutalmául. Szolnokról egy H145M Airbus típusú helikopter érkezett az összejövetelre, a gépet nagy érdeklődéssel szemlélték meg a résztvevők. A baráti találkozó programján sátrakban kiállított régi katonai ereklyékkel találkozhattak a vendégek, illetve az alakulatok mostani életébe is bepillantást nyerhettek a már nyugállományú katonák, akiket sport- és kulturális programokkal is vártak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában