Búzavirág

2020.09.29. 11:30

Fejlesztőházat adtak át a kisgyermekeknek Várpalotán

Fejlesztő­házat nyitott a várpalotai Tési-dombon a Búzavirág Gyermekekért Egyesület. Az önkormányzati támogatással kialakított épületrészt délelőtt a fogyatékosok napközi otthona használja majd, délutánonként pedig az autizmussal élő gyermekek számára kínálnak különböző fejlesztő­foglalkozásokat.

Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel

– Több mint három éve találkoztunk először, amikor Szöllősi Eszter megkeresett a Búzavirág Gyermekekért Egyesület alapításának ötletével. Azt gondolom, hogy ez idő alatt nagyon szép utat tett meg ez a csapat, s a fejlesztőház átadása ennek a kitartó munkának méltó eredménye – mondta el köszöntőjében Campanari-Talabér Márta polgármester, aki a kék színű szalag átvágását követően hivatalosan is átadta a Bakony utca 2. szám alatt található létesítményt a közösségnek.

– Három évvel ezelőtt nagy tervekkel és óriási lelkesedéssel vágtunk bele a munkába Majoros Zsuzsával, hogy maradandót hozzunk létre Várpalotán. Tavaly Zsuzsa kitartó munkájának és a szülői összefogásnak ­köszönhetően a várpalotai, autizmussal élő gyermekek számára sikerült elindítani egy olyan osztályt a Vásárhelyi András Tagiskolában, ahol autista szakos gyógypedagógus és gyógypedagógiai asszisztensek segítségével, részleges integrációval valósul meg a gyermekek többségi iskolában történő oktatása – mondta el a megnyitón Szöllősi Eszter.

A Búzavirág Gyermekekért Egyesület elnöke hangsúlyozta, a BúzaVirág GyermekVilág fejlesztőház átadásával újabb mérföldkőhöz értek.

Mérföldkőhöz érkeztek Fotó: Szabó Péter Dániel

– Várpalota Város Önkormányzata segítségével, Feketéné Barabas Csilla, a Térségi Népjóléti Gondozási Központ intézményvezetőjével és Vécsei Zsuzsannával, a Bóbita Ház intézményegység-vezetőjével együttműködve, saját helyiséget bérelve végre elindíthatjuk a fejlesztéseket Várpalotán az egyesület ­keretein belül. Közösen használva a helyiséget, de mégis megosztva, ugyanis a délelőtti órákban a Bóbita Ház Fogyatékosok Napközi Otthona használja, a délutáni időszakban pedig egyesületünk tölti meg gyerekekkel a helyiséget.

A kezdetektől az volt az egyik célunk, hogy ne kelljen a szülőknek más városba utazni a gyermekkel, hogy a célzott fejlesztést megkaphassák, hiszen itt, Várpalotán is sok kiváló szakember van, akikkel együttműködve, biztosítva a helyet és a fejlesztéshez szükséges eszközöket, helyben is megoldható a lehető legtöbb terápia – emelte ki Szöllősi Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában