a polgármesteri hivatal is megújult

2020.09.05. 07:00

Játékokkal gyarapodott a szentkirályszabadjai óvoda udvara

Három csoportban összesen 82 gyermekkel foglalkoznak Szentkirályszabadja óvodájában. Sok a beköltöző, az új lakópark is alakul, egymás után épülnek fel a házak.

Sági Ági

Nő a gyereklétszám is, és bár vidékről is sokan jönnének, a helybeli gyerekek elsőbbséget élveznek. Szentkirályszabadja a Magyar falu programban 4,5 millió forintot nyert az óvodaudvar fejlesztésére. Képünkön helyi óvodások a létesítmény egyik új, rögtön népszerűvé vált játékán, a fészekhintán.

– Térkőburkolatot építtettünk egy nagyobb területen az épület előtt, Kneipp-ösvényt hoztunk létre, és több új játékot, például babaházat, fészekhintát, rugós lovat és motort, valamint favonatot is vásároltunk – mondta el lapunknak Gyarmati Katalin polgármester. Már áll a bölcsőde épülete, és most egy TOP-os pályázatból a szükséges eszközöket is beszerezhetik. Az eszközbeszerzés után két mini csoporttal elkezdheti működését a bölcsőde is.

– Pályázni szeretnénk a Zöld óvoda címre, ez is befolyásolta a döntésünket, hogy milyen anyagból készült játékokat vásároljunk. Bár a fajátékok karbantartására egy kicsit jobban kell figyelni, ez a fenntartó és a szülők segítségével a régebbi játékoknál sem okozott problémát – hangsúlyozta Héninger Zsanett Intézményvezető.

– Az elmúlt években itt óvodafelújítás és -bővítés is történt, amit örömmel támogattam, hiszen Szentkirályszabadja egy gyarapodó, fejlődő település. A kormány kiemelten támogatja a családokat, a gyermekvállalást és -nevelést, hiszen a legkisebbek jelentik a jövőt. Ha kimegyünk az óvodaudvarra, azt látjuk, hogy az egész egy játszópark, egy nagy játszótér, és látszik, hogy a gyerekek nagyon jól érzik magukat. A Magyar falu program kiírásai a településeket leginkább érintő kérdésekről szólnak. Egyszerűek a pályázatok, gyors döntések születnek, és gyorsan ideér a pénz. A program 2021-es költségvetése is megvan már, és ez az ötezer fő alatti településeknek nagy segítséget nyújthat – mondta Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője.

Szentkirályszabadja a Magyar falu program egy másik pályázatán a polgármesteri hivatal felújítására nyert 7,3 millió forintot, ebből a fűtés és a világítás korszerűsítése, a telefonhálózat megújítása, szerverek kiépítése, illetve irodabútorok vásárlása valósulhatott meg. Idén ugyanebből a programból a települési játszótér újulhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában