fejlesztések

2020.09.07. 07:00

Letették a Somló kapujának alapkövét

Csütörtökön tették le annak a fogadóközpontnak az alapkövét a hegy somlóvásárhelyi oldalán, amely néhány hónap múlva fogadhatja majd a Somló-hegyre látogatókat.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Marton Zsolt, Somlóvásárhely polgármestere elmondta, hogy 2016-ban egy kora esti beszélgetés során indult el annak a projektnek a tervezése, amellyel az volt a cél, hogy növeljék a Somló-hegy turisztikai vonzerejét. Mára eljutott a gondolat a cselekvés szintjére, és el tudnak helyezni közösen egy időkapszulát az utókornak, ami azt is jelenti, hogy eljutottak a fizikai megvalósítás kezdetéhez. A polgármester részletesen ismertette a projekt mindhárom helyszínének funkcióit.

Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, a Veszprém Megyei Önkormányzat elnökének, Polgárdy Imrének köszönte meg, hogy támogatták azt a pályázatot, amelynek köszönhetően az ökoturizmus alapjait meg tudják valósítani a Somló hegyen. Hangsúlyozta, hogy a borturizmus fellendülőben van hazánkban, így a kiváló helyi borászok és boraik, pezsgőik is részesei lehetnek ennek a fejlődésnek.

Három helyszínen valósul meg a projekt: az első a hegy lábánál lévő fogadó központ és kültéri foglalkoztató, a második a Taposó-kút mint agrár műemlék felújítása, a harmadik pedig a Szent Margit-templom mellett lévő területen kialakított vizesblokkok. Úgy fogalmazott Kovács Zoltán, hogy a projekt létrejöttével kulturált feltételeket tudnak biztosítani a Somlóra érkező vendégek számára.

Az ünnepélyes alapkőletétel Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Az alapkőletétel előtt, Szekér Sylvia önkormányzati képviselő az „alapkő-okirat” szövegét olvasta fel, majd az alapkőbe egy időkapszulát helyeztek, amelybe Somlóvásárhely zászlaja, egy megyei napilap, a rendezvény meghívója, a projekt látványterve és az aláírt alapkő-okirat került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában