Letették az alapkövet

2020.09.25. 14:00

Modern létesítmény szolgálhatja ki a tornasportot Veszprémben

Több mint 1,2 milliárd forintból épül az új tornászgyakorló csarnok a városi stadion területén.

Marton Attila

20200925 Veszprém, Stadion, Tornászgyakorló, alapkőletétel. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) kiemelte, a Modern városok program keretében már több mint ezermilliárd forint jutott az érintett településeknek beruházásokra. Hozzátette, a fejlesztéssorozat olyan program, amely illeszkedik a helyi igényekhez, és valós kérdésekre ad valós választ. A veszprémi programban kiemelt szerepet kaptak a sportinfrastrukturális beruházások: jól halad az új uszoda építése, és új tornászgyakorlóval is gazdagodik a város. A képviselő megjegyezte, a régió legszebb tornászgyakorlója épül Veszprémben, amely a helyi városi igények kiszolgálása mellett a térség tanulóinak is edzéslehetőséget ad.

A létesítmény látványterve

Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta, a városi sportstratégia három alapja, hogy az infrastruktúra kiszolgálja az utánpótlást, az élsportolókat és a szabadidősportot. A város régi vágya teljesül az új tornászgyakorló megépítésével, a korábbi létesítmény ugyanis már elavult, az 1970-es évekre jellemző feltételek mellett működött. Felidézte, Orbán Viktor miniszterelnökkel 2016-ban írták alá a Modern városok programról szóló megállapodást, amely hozzásegíti Veszprémet ahhoz, hogy a sportinfrastruktúra területén meglévő lemaradását behozza.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester Fotó: Balogh Ákos/Napló

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, a Magyar Torna Szövetség elnökségi tagja örömét fejezte ki, hogy Veszprémben jó minőségű a tornasport, és a városnak is fontos a sport és a mozgás. Hozzátette, az államnak köszönhetően javuló körülmények között készülhetnek számos sportág képviselői, országszerte több helyen épültek-épülnek például a tornasportot kiszolgáló csarnokok is. Megjegyezte, a korszerű létesítmények a fiatalok számára is vonzóbbá tehetik a tornasportot.

Ovádi Péter, Porga Gyula, Botos Gyöngyvér, a Miniszterelnökség Modern Városok és Falvak fejlesztésének koordinációjáért felelős helyettes államtitkára, Marosvölgyi Tamás, a Veszprémi Torna Club elnöke és Berki Krisztián helyezték el az új veszprémi tornászgyakorló időkapszuláját Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Veszprémi Torna Club edzéseire mintegy 230 diák jár. Az új, könnyűszerkezetes épület a tornász és a gumiasztal szakágak felkészülését szolgálja. A háromszintes, bő ezer négyzetméter alapterületű létesítmény földszintjén gyakorlótér, öltözők és szertár, közel 200 négyzetméteres első emeletén iroda, tárgyaló, gépészeti és elektromos berendezések kapnak helyet. A második emeleten további gépészeti berendezések kapnak helyet. A beruházás 1,2 milliárd állami forrásból épül, az új tornászgyakorló 2021 végéig készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában