Ünnep

2020.09.07. 07:00

Sólyi falunap főzőversennyel, tízpróbával és motorosbemutatóval

Hatodszor tartottak Sólyban falunapot kulturális- és gasztrotalálkozóval egybekötve. A sportpályán szabadtéri főzőversenyen volt, és játékos tízpróbán vettek részt a helyiek és a környékbeliek, a művelődési ház előtt többen megnézték a motoros bemutatót. A gyerekeket és a felnőtteket is több kézműves és zenés program várta.

Rimányi Zita

20200905 Sóly. sólyi falunap. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Mindig el szoktunk jönni a sólyi falunapra kisgyermekünkkel Veszprémből, mert vannak itt ismerőseink. Tavaly a sportprogramok tetszettek, ezúttal a motoros bemutatóra voltunk kíváncsiak. Szeretjük a zenés műsorokat is, a jó társaságot – mondta el Fülöp-Mező Aida, aki a kis Hanna Barbarával érkezett a falunapra.

Horváth-Menczel Krisztina pedig Hajmáskérről, a szomszéd faluból látogatott el fiaival a kulturális- és gasztrotalálkozóra. A múlt évben a főzőversenyen is részt vett, idén a kétkerekű járművek érdekelték leginkább gyermekeit.

A sólyi főzőversenyre több helyi, környékbeli csapat nevezett be Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kaptur József polgármester köszöntőjében arról beszélt, reméli, rendezvényükön feltöltődhetnek, kikapcsolódhatnak a falubeliek, vendégeik. Elmondta, hogy a településről elszármazottak is többen hazalátogattak Sólyra ebből az alkalomból. „Mindannyian otthon lehetünk itt. Itt vannak a gyökereink, összeköt minket, hogy együtt élhetünk át szép pillanatokat, segíthetünk egymásnak, törődhetünk egymással” – mondta és a közösségi élet, a civil szervezetek szerepét emelte ki.

Példaként megemlítette, hogy a falunapi programok szervezésében milyen sokan részt vettek. Szavaiból kiderült, hogy képviselőtársaival együtt sokat tesz azért, szépüljön, fejlődjön a település, a helybeliek komfortosan érezhessék magukat lakóhelyükön. Sikeres pályázatok érdekében szerinte megéri elviselni a kivitelezések miatti átmeneti kényelmetlenségeket. „Vigyázzunk értékeinkre, legyünk büszkék eredményeinkre!” – hangsúlyozta.

Ovádi Péter szerint büszke lehet a település Fotó: Pesthy Márton/Napló

 

Ovádi Péter országgyűlési képviselő beszédében hasonlóképp az összetartó sólyi közösséget említette meg. Szerinte erre büszke lehet a település és baráti kapcsolataikat jól mutatja, hogy főzőversenyükre ezúttal tizenhárom csapat nevezett be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában