Napi cuki

2020.10.02. 15:55

Alpakabébi született a Veszprémi Állatkertben

Szerdán látta meg a napvilágot a Veszprémi Állatkert legifjabb lakója, egy játékos alpakabébi, amely pillanatok alatt elbűvölte csapata összes tagját, akik mindannyian kíváncsian figyelték a legújabb jövevényt.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Természetesen gondozóját is hamar levette a lábáról az egyelőre még szorosan anyukája mellett nézelődő csöppség.

Nem először született alpakacsikó a Veszprémi Állatkertben, hiszen tavaly is több csikó világra jöttének örülhettek az idelátogatók, akik igazi alpaka ovival találkozhattak. A háromnapos bébi születésére is számítottak már a zoo munkatársai, és az sem kizárt, hogy további apróságokkal bővül a tevefélékhez tartozó állat csapat a közeljövőben.

Az alpakák Dél-Amerikából származó háziasított állatok, amelyek jól alkalmazkodtak a szélsőséges időjárási viszonyokhoz és a gyér növényzethez.

Gyapjuk nagyon értékes, erős, ugyanakkor rendkívül finom szálú, ezért feldolgozás után különböző ruhadarabokat készítenek belőle. Az egyébként csendes állatok számos jó tulajdonsággal rendelkeznek még, például igen barátságos és érdeklődő természetűek, többek között ezért is nagyon népszerűek. Bohókás kinézetük miatt sokak kedvencei, és az egyik legkedveltebb fajnak számítanak a látogatók körében.

Az újszülött alpaka kislány Fotó: Molnár Sándor/Napló

A veszprémi alpaka kislány már megtekinthető a kifutójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában