Közel 150 millió forintba került

2020.10.15. 07:00

Befejeződött a veszprémi Kistó utca felújítása

Elkészült a Kistó utca burkolatának megújítása. A Pápai út teljes felújítása 2021 elején fejeződik be.

Marton Attila

Brányi Mária, Csik Richárd önkormányzati képviselő, Hegedűs Barbara és Halmay Gábor önkormányzati képviselő a szerdai átadón

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az önkormányzat európai uniós forrás segítségével újította meg az utat a közlekedésfelügyelettől az egykori Fórum üzletház behajtójáig. A mintegy 1,2 kilométeres szakasz korszerűsítése közel 150 millió forintba került. A beruházás részeként öt buszmegállót is átépítettek.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– A fejlesztés nyomán már megfelel a mai igényeknek az útszakasz – emelte ki a szerdai átadón Brányi Mária alpolgármester, aki arról is beszélt, hogy az északi iparterület közlekedésfejlesztése új útszakasz kiépítésével és meglévők felújításával segíti a munkahelyekre való eljutást. Felidézte, a beruházássorozat első elemeként elkészült a Pápai és a Házgyári utat összekötő Henger utca. A fejlesztés második ütemében kiépült a Pápai és a Kistó utca között a kelet–nyugati tengely első szakasza. A fejlesztés harmadik elemeként elkészült a Kistó utca korszerűsítése, míg utolsó eleme, a Pápai út teljes felújítása 2021 elején fejeződik be.

Brányi Mária, Csik Richárd önkormányzati képviselő, Hegedűs Barbara és Halmay Gábor önkormányzati képviselő a szerdai átadón Fotó: Balogh Ákos/Napló

Hegedűs Barbara alpolgármester, a városrész képviselője reményét fejezte ki, hogy a közlekedésfejlesztések folytatódnak a kelet–nyugati főtengely következő szakasza, majd az új völgyhíd megépítésével. Az északi iparterület közlekedésfejlesztése – amely a fenti négy beruházást foglalja magában – 3,354 milliárd forintba kerül.

Az önkormányzat tízszázalékos önrésze mellett a projektet 3,2 milliárd forinttal támogatja az Európai Unió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában