mindannyian tehetünk az utódainkért

2020.10.22. 20:00

Földünkért, a környezetért ültettek fát Balatonfüreden

Ha csak vízcseppek is vagyunk az óceánban, hiszünk abban, hogy tehetünk a környezetért, az utódainkért – így vélekedett Csihony-Kok Anita, a Balatonfüred Lions Club elnöke a Földünkért világnapon a füredi Kovászna parkban, ahol Horváth Ágnes alapító elnök ötletére fát ültettek szerdán. Az ünnepségen részt vett Bóka István polgármester, Hári Lenke és Holczer András alpolgármesterek.

Kovács Erika

20201021 Balatonfüred Földünkért Világnap alkalmából a Balatonfüred Lions Club fát ültetett a Kovászna parkban Horváth Ágnes, Keys Mária és Bóka István polgármester Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A fák környezetvédelmi jelentőségéről Kiszely Pál biológus, Balatonfüred díszpolgára beszélt, majd Keys Mária Hermina, a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója méltatta Balatonfüred szépségét, értékeit, és örömmel szólt arról, hogy már ebben a városban is működik Lions Club.

Úgy mondta, a fák jelentős szerepet játszanak a szén-dioxid megkötésében, így a klímavédelemben. Emellett gazdag élővilágot tartanak fenn, otthont adnak az állatvilágnak, csodás látványt nyújtanak, és élhetőbb világgal ajándékozzák meg az emberiséget.

- Aki fát ültet, bízik a jövőben, gondol embertársaira is. Bízunk abban, hogy a jövő jót tartogat számunkra, túljutunk a mostani nehéz időszakon, és még nagyobb lendülettel végezzük az embereket segítő küldetést. A jószolgálati munkára most minden korábbinál nagyobb szükség van – fogalmazott.

Csihony-Kok Anita, a helyi klub elnöke úgy mondta, hisznek a helyi közösségek együttműködésében, erejében. A környezetért, a következő generációért ültetnek fát, amit reményeik szerint mások is megtesznek majd, így a helyi civil szervezetek, intézmények, lakosok.

A kezdeményezést elsőként a Reformkori Hagyományőrzők Társasága nevében Schindele Györgyné elnök folytatta. Megtisztelőnek nevezte, hogy ehhez a nemes ügyhöz csatlakozhatnak, majd Csihony-Kok Anitával felkötötte a kék, sárga, zöld színű szalagot a fára, ami a klubokat, illetve a környezetvédelmet jelképezi. A hagyományőrzők elnöke megígérte, bevonják a civil szervezeteket a falültetésbe, hogy a parkban minél több legyen .

- Meggyőződésem, ha minden fa csak egy kevés friss levegőt is ad a Földnek, az már nagyon jó dolog – érvelt, majd a megjelentek együtt ültették el a fát a parkban, ahol Winter Tamás, a Szent Benedek Középiskola 12. osztályos diákja az alkalomhoz illő szép verset mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában