Tamás-hegy

2020.10.16. 07:00

Ökumenikus ima a füredi keresztnél

Ökumenikus imával áldotta meg, illetve szentelte meg Bátki Dávid Géza református lelkész, Gabnai Sándor evangélikus lelkész és dr. Fodor János római katolikus plébános Balatonfüreden, a Tamás-hegyen a keresztet az elmúlt hétvégén, ahonnan páratlan panoráma nyílik a Balatonra, a városra.

Kovács Erika

Ökomenikus ima keretében megáldották, illetve megszentelték a keresztet Balatonfüreden, a Tamás-hegyen Fotó: Balatonfüredi önkormányzat

Minden évben kiemelkedő esemény Balatonfüreden, hogy sokan, közöttük a város elöljárói is egy kiadós sétán elzarándokolnak a Tamás-hegyi kereszthez, ahol mindannyian ökumenikus imán vesznek részt. Böröcz István képviselő, turisztikai egyesületi elnök érdeklődésünkre elmondta, a nyolc méter magas fenyőfa keresztet a helybeli Gerics Endre ötletéből, és barátai hozzájárulásával állították fel 2006-ban, és tavaly új világítást kapott.

Ökumenikus ima keretében megáldották, illetve megszentelték a keresztet Balatonfüreden, a Tamás-hegyen Fotó: Balatonfüredi önkormányzat

A kereszt irányt mutat nappal és éjszaka, a város egyik jelképének számít. Ereje van, valaha rajta szenvedett a világ megváltója, aki megszabadította a világot a rossztól, és új életet adott. Védi, óvja Balatonfüredet, irányt mutat. Az imán elhangzott, a kereszt Isten szeretetének jelképe, hitet, erőt, hazaszeretetet meríthetünk belőle. Az emberiség megváltásának eszköze, a nemzet, a hit, a kereszténység, a békesség jelképe. Utat mutat az emberiségnek, amit csak egyszer járhatunk végig, Jézus Krisztus halálára emlékeztet, és összeköti az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában