Nem verseny: népszerűsítés

2020.10.01. 11:00

Rendhagyó sportnapot tartottak a balatonfüredi Eötvös-iskolában

Idén is csatlakozott a Magyar diák­sport napja elnevezésű országos kezdeményezéshez a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola. Az intézményben a labdajátékok mellett akadálypálya is várta a diákokat.

Szabó Péter Dániel

Forrás: pixabay.com

A Magyar Diáksport Szövetség ajánlásának megfelelően idén is megszervezte egész napos sportprogramját a balatonfüredi tanintézmény.

– A koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon, a szövetség javaslatára tanórai keretek között tartottuk meg kedden a diáksportnapot.

A diákok négy labdajátékot – a röplabdát, a futballt, a kosárlabdát és a kézilabdát – is kipróbálhattak. Közben folyamatosan számolták a lövéseket, passzokat, labdaérintéseket is. Igyekeztek mindenből elérni a 2020-at, ami nagyrészt sikerült is a gyerekeknek – mondta el lapunk kérdésére Erdélyi Tamás, a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola testnevelő tanára.

A diákok forgó rendszerben dolgoztak, a járványügyi helyzet miatt kisebb csoportokra voltak osztva.

Akik éppen nem a labdajátékokban vettek részt, azok a pedagógusok által összeállított akadálypályán próbálhatták ki ügyességüket.

– Nem versenyt hirdettünk, a legfontosabb a sport népszerűsítése volt, hogy megtapasztalják a mozgás örömét a fiatalok. Úgy érzem, a törekvéseink sikerrel jártak, minden évfolyam nagyon jól érezte magát a programokon – tette hozzá Erdélyi Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában