pannon egyetem

2020.10.08. 07:00

Törekednek a tudás közös hasznosítására

A Pannon Egyetem és a Tungsram Operations Kft. együttműködési megállapodást kötött szerdán délelőtt. Az egyezséget Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációs igazgatója, Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora és Csillag Zsolt kancellár írta alá.

Horváth Virág

20201007 Veszprém Pannon Egyetem A Tungsram és a PAnnon Egyetem együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírása. Pongrácz Ferenc, a Tungsram Operations Kft. innovációért felelős ügyvezető igazgatója, Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja köszöntőjében kiemelte, a felsőoktatási intézmény egyik stratégiai célja, hogy hosszú távú oktatási és kutatás-fejlesztési partnerséget alakítson ki azon ipari szereplőkkel, amelyek a területükön meghatározónak, mértékadónak számítanak.

- A Tungsram számos versenyképes megoldással rendelkezik a világítástechnika és az energetika területén, ami remekül illeszkedik az egyetem több kutatási területéhez. Bízunk benne, hogy a jövőben több olyan termékfejlesztést, innovációt is meg tudunk valósítani közösen, amely gazdasági és fenntarthatósági szempontból világszínvonalú – mondta Csillag Zsolt.

Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációs igazgatója hangsúlyozta, cégük és elődei, valamint a Pannon Egyetem mögött már évtizedes együttműködés áll. Az egyetem Fény- és Színtan Kutatólaboratóriuma, valamint a Tungsram egyetemi szintű akkreditált laborjai közös mérésekkel és szakmai ismeretekkel segítik egymás munkáját.

– A Tungsram az egyetem számára duális képzési partner. A világítástechnika mellett azonban új üzletágak felé is nyitunk. Ezek közül az energetikai, az egészségvédelmi fejlesztéseink és a Smart City az, amelyben a Pannon Egyetemmel mint tudományos partnerrel együttműködünk majd. A közös munkát segítik a Tungsram nagykanizsai és zalaegerszegi gyáregységei, utóbbi városban az egyetem egyik campusa is található – emelte ki Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációs igazgatója.

Gelencsér András rektor kiemelte,

a Pannon Egyetem fontosnak tartja, hogy az észak-dunántúli régió tudományos életében betöltött vezető szerepéhez méltóan az innováció területén élenjáró nagyvállalatokkal a tudás együttes hasznosítására törekedjen.

– A Tungsram Operations Kft.-vel ma aláírt, mindkét fél számára kölcsönösen előnyös, a nemzetgazdaság szempontjából is stratégiai jelentőségűnek tekinthető együttműködési megállapodás mindazon szakmai elemeket tartalmazza, amelyek a Pannon Egyetem küldetésnyilatkozatában szerepelnek, és amelyek egyetemünket az egy oktatóra vetített K+F+I tevékenység volumene tekintetében az ország legelső felsőoktatási intézményévé teszik – zárta gondolatait Gelencsér András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában