Remek szezont zártak

2020.10.25. 20:00

Trófeaszemlét tartott a vadásztársaság Kővágóörsön

Nagyszerű szeptemberen van túl a Balaton-felvidéki vadásztársaság. A bőgés jó volt, sok vendégvadász érkezett, és az elért eredményekkel is nagyon elégedettek. 45 szarvasbika került terítékre és öt trófea súlya haladta meg a kilenc kilogrammot.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Csobánc Földtulajdonosi Vadásztársaság trófeaszemlét rendezett vasárnap Kővágóörsön. A korábbi évekhez képest viszonylag korán megtartották a szemlét, így az érdeklődők mind a 45 trófeát szemügyre vehették a művelődési ház udvarán. A szabadtéri rendezvényre az elejtőket, a vadásztársaság tagjait és pártolótagjait is meginvitálták a szervezők,

de a járványhelyzet miatt, idén vendégeket nem hívtak.

A megnyitón közreműködtek a Bakony Vadászkürt Egylet tagjai.

Baracskay Lajos a vadásztársaság elnöke elmondta, hogy szeptember 28-áig teljesítették a tervezett keretet,

sőt plusz 10 százalékkal felül is múlták azt.

A bőgés jó volt és a területről is egyenletes eloszlásban kerültek terítékre a bikák. Szeptemberben szép számmal érkeztek vendégeik, sok volt a magyar vadász, és a külföldiek közül is csak azok a vendégek hiányoztak, akik a vírushelyzet miatt, maguk döntöttek úgy, hogy nem idén nem jönnek el vadászni.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A trófeák esetében 40 százalék feletti volt az érmesek aránya. A 17 díjazott trófeából kilenc kapott ezüst, míg nyolc bronzérmet, ami az elnök szerint nagyon jó eredménynek számít. A trófeasúlyok is jól alakultak, hiszen 6,4 kilogramm volt az átlagsúly.

A két legnagyobb trófea pedig egyaránt 9,47 kilót nyomott.

Idén öt trófea súlya haladta meg a kilenc kilogrammot, míg a korábbi években általában ez csak kettőről volt elmondható. Az elnök kitért arra is, hogy a kiállított trófeák között van legalább öt olyan, amely igazán kedvére való, és természetesen szerepel a mustrán néhány parádésan alakult, kuriózumnak számító trófea is.

 

Baracskay Lajos a megnyitón gratulált Godány Imrének, aki 1999 óta vadászik a területen, és idén ejtette el a 30. szarvasbikáját. A trófeaszemlét követően a szervezők finom ebédre látták vendégül a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában