gyakorlat

2020.11.12. 11:00

A tartalékos katonákban is ébred az erő

Komplex kiképzési foglalkozás keretein belül készültek fel az alaprendeltetésből adódó feladataikra az önkéntes tartalékos katonák az újdörögdi katonai gyakorlótéren.

Balogh Ákos

20201111 Újdörögd, Komplex kiképzési foglalkozás keretein belül készültek fel az alaprendeltetésből adódó feladataikra a Magyar Honvédség területvédelmi alegységei az újdörögdi katonai gyakorlótéren. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos

November második hetében három megye – Győr-Moson Sopron, Vas, és Veszprém megye – hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos állománya vett részt a székesfehérvári székhelyű MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred „Ébredő Erő” nevű komplex kiképzési harcászati foglalkozásán.

Az úgynevezett Romvárosban megtartott felkészítés során objektum őrzés-védelem, támadás elhárítás, területzárás, tűzharc, valamint sérült személyek evakuálása, és ellátása volt a fő feladata az önkéntes területvédelmi tartalékos, önkéntes műveleti tartalékos és speciális önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatra bevonult katonáknak.

A videó forrása: kisalfold.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában