fejlesztések

2020.11.28. 11:00

Átadták az útszakaszt Úrkúton, és megújult a fogorvosi rendelő is

Decemberre ígérték, ám korábban elkészült és már használható az az 1584 méternyi útszakasz, amellyel az úrkútiak régi álma valósult meg, hiszen a most felújított szakasz már-már használhatatlan volt a kátyúktól. Az útfelújítás bruttó 156,3 millió forintba került.

Juhász-Léhi István

20201127 Úrkút. Fülöp Zoltánné mutatja a fejlesztéseket Óvádi Péter országgyűlési képviselőnek Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

Alépítmény-problémák miatt teljes pá­lya­szer­kezetet cserélt a kivitelező az egyik szakaszon, míg másutt két réteg erősítést alakított ki a profilmarás után. Az út szélessége nem változott, hat és fél méter maradt, ugyanakkor kijavították a híd szegélyét, továbbá kicserélték a forgalomtechnikai elemeket is.

 

– Bel- és külterületen a helyieket és az áthaladó forgalmat nagymértékben akadályozó útkárosodásokat kijavították, és a beruházás mindannyiunk örömére elkészült – mondta a helyszíni bejáráson Fülöp Zoltánné, Úrkút polgármestere.

– Nagy öröm ez számunkra, hiszen kulturált körülmények között tudunk közlekedni, nagyon köszönjük a Közútnak és a kivitelezőknek is.

A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter azt emelte ki ennek kapcsán, hogy az utak településeket és embereket is összekötnek.

Mindezek mellett örömmel számoltak be a Magyar Falu Program keretein belül megvalósított fogorvosi rendelőről is, amely külső felújítással, szigeteléssel, akadálymentesítéssel és eszközbeszerzéssel (kezelőegység, sterilizáló) is járt, és közel 20 millió forintba került.

Fülöp Zoltánné és Ovádi Péter is megtekintette az új fogorvosi eszközökkel korszerűsített rendelőt Fotó: Pesthy Márton

Ovádi Péter országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy a Magyar Falu Programnak éppen az a célja, hogy a kistelepülésen élők is ugyanazokhoz a szolgáltatásokhoz jussanak, mint egy nagyobb város lakói. Példaként hozta fel az úrkúti fogorvosi beruházást, amelyben a legmodernebb eszközökkel gazdagodott a rendelő. Szerinte fontos a kistelepüléseken a bizalom is egy-egy ilyen beruházás kapcsán, hiszen a humán felkészültség mellett szükség van a modern technikára is. Itt mindez együtt van, fogalmazott Ovádi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában