Arácsért-díj

2020.11.12. 16:00

Elismerték az egészségügyi dolgozókat Balatonarácson

Gulyás Jenő háziorvos és Nagy Szilveszter gyermekorvos vehették át idén az Arácsért-díjat Fabacsovics Zoltántól, az Arácsért Alapítvány kuratóriumi elnökétől nemrég, a népházban, amit a járványhelyzet miatt zárt körben rendeztek meg. Megjutalmazták a két orvos asszisztensét is.  

Kovács Erika

Elismerést kaptak a hosszú évtizedek óta gyógyító orvosok és asszisztenseik Balatonarácson

Forrás: Csorba Kata

-Az idei díjat két balatonarácsi orvosunknak adjuk át, de általuk valamennyi egészségügyben dolgozónak is köszönetet mondunk önfeláldozó munkájukért. 2020 novemberében már tisztában vagyunk azzal, hogy kik is az igazi hőseink, itt és a nagyvilágban, fogalmazott egyebek mellett Fabacsovics Zoltán kuratóriumi elnök.

Balatonarácson minden évben díjazza a helyi kiválóságokat az alapítvány kuratóriuma, és elismeri azokat, akik kiemelkedő munkát végeznek, sokat tesznek az emberekért, illetve a község jó hírnevéért. Idén ebben a rangos elismerésben Gulyás Jenő háziorvos és Nagy Szilveszter gyermekorvos részesült, akik már hosszú évtizedek óta gyógyítanak. A zárkörű ünnepségen emléklappal köszönték meg a két orvost segítő asszisztens, Bödör Zoltánné és Nagy Erika munkáját is.

Elismerést kaptak a hosszú évtizedek óta gyógyító orvosok és asszisztenseik Balatonarácson
Fotó: Csorba Kata

Az átadáson elhangzott, az alapítvány képviselői elkötelezettek abban, hogy újraélesztő készüléket, illetve defibrillátort helyezzenek el a népházban, amit Gulyás Jenő háziorvos kezdeményezett. Ezért gyűjtést szerveztek, és az adományokat november 30-ig várják. Az eszköz beszerzését a balatonfüredi önkormányzat 300 ezer forint támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában