Modern eszközök segítik a betegdiagnosztizálást

2020.11.23. 07:00

Korszerűsítik a tapolcai orvosi ügyelet épületének gépészetét

Tóth Csaba, a Tapolca Környéki Önkormányzati Társulás elnöke átadta az orvosi ügyelet számára a Magyar falu program keretében elnyert, közel kétmillió forintból vásárolt orvosdiagnosztikai eszközöket.

Tóth B. Zsuzsa

Az eszközöket Szabó Krisztina (jobbról a második) vette át Tóth Csabától

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az átadási ünnepségen Tóth Csaba elmondta, hogy a rendelkezésre álló összeghez a társulás székhelye, Lesenceistvánd nyújtotta be a pályázatot. Ezt követően a társulási elnök átadta az intézményvezetőnek, Szabó Krisztinának az eszközöket és azt kívánva, hogy a lehető legkevesebbszer legyen szükség azokra. Az összegből a tapolcai és környékbeli betegek diagnosztizálását is szolgáló gépeket vásárolhattak, többek között defibrillátort, érvizsgáló dopplert, EKG-t, laptopot, nyomtatót, fonendoszkópot, kissebészeti szettet, lélegeztető ballont felnőttek és gyerekek számára, otoszkópot, ujjcsipeszt, pupillalámpát, izolációs takarót, taposó-szívó készüléket, vércukor- és vérnyomásmérőket.

Tóth Csaba elmondta, hogy az orvosi ügyelet gépészeti felújítására további ötmillió forintot nyertek, a Belügyminisztérium támogatása fedezi az épület fűtési korszerűsítését. Hozzátette, a kivitelezés 2021 tavaszán kezdődhet el. Tavaly ugyancsak pályázati támogatás segített abban is, hogy a villamosenergia-fogyasztást mérsékeljék, most pedig napkollektoros használati melegvíz-ellátást építenek ki.

Az eszközöket Szabó Krisztina (jobbról a második) vette át Tóth Csabától

Az átadóünnepségen Hegedűsné Fáró Beáta, az orvosi ügyelet főnővére megköszönte az ügyelet dolgozói nevében az eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában