ki kérdezi meg az utazókat?

2020.11.14. 07:00

Sűrítették a járatokat Veszprémben, járókelőket kérdeztünk a változtatásokról

A Veszprém Megyei Kormányhivatal határozatában jóváhagyta a munkanapokon érvényes járatsűrítéseket a V-Busz Kft. által üzemeltetett helyijárati hálózaton.

Horváth László

A 4-es is gyakrabban jár, de a járatsűrítések a reggel éppen a 8 óra előtti időszakot nem érintik

Fotó: Horváth László/veol.hu

Nemrégiben megírtuk, az új kormányrendelet értelmében Veszprémben is sűrítették a járatokat. Kollégáink a buszmegállókban várakozókat kérdezték, mi a véleményük a változtatásokról, és mennyire érzik meg ezeket a hétköznapokban.

B. Mónika (52) elmondta, kissé hiányolja, hogy épp az 1-es busz menetrendje nem változott. – Vannak időszakok, amikor alig férünk fel a buszra, én ezzel sokat járok, és szerintem a délelőtt folyamán még lehetett volna betenni egy-két buszt – mondta el lapunknak.

- Én nem is tudtam a változásról!

A buszmegállókban még a szeptemberi menetrendváltozás van kitéve, de hát nekem nem tűnt fel, hogy bármelyik buszom gyakrabban járna – mondta el kérdésünkre H. Mária (61).

N. Péter (27) szerint nem érzékelhető számottevő változás. – Azt olvastam a csúcsidőszakban több busz jár. Ez biztos így van, de nem sokat érek vele, ha mindegyik késik. Három-öt perc nem a világ, és nem is a sofőröket hibáztatom, de amikor reggel emiatt kések el a munkából, az nem esik jól.

A 4-es is gyakrabban jár, de a járatsűrítések éppen a reggel 8 óra előtti időszakot nem érintik
Fotó: Horváth László/veol.hu

- Most sűrítik a járatokat, amikor eddig is alig mozdult ki valaki? Se koncert, se színház. Munkába is kevesebben járnak, a fiam is meg a felesége is otthonról dolgoznak október óta. Amikor lemennek boltba: örülnek, ha sétálhatnak egyet – mondta el véleményét T. Katalin (69).

Egy anyuka elmondta, minden reggel iskolába viszi kilenc éves fiát, és utána indul csak dolgozni, de

a járatsűrítések éppen a reggel 8 óra előtti időszakot nem érintik.

Így az iskolába indulók, és azok akik még 8-ra járnak dolgozni, éppen nem észlelnek semmit az egészből. Elmondása szerint a mai napig előfordul, hogy a kora reggeli buszok zsúfolásig telnek idősekkel és fiatalokkal egyaránt.

K. József (42) vonattal ingázik minden nap, így neki pozitívum, hogy a vasútállomásra munka után több busszal juthat el: – Nem kell rohannom, ha lekésem a buszt, akkor a vonatomat is, mert épp úgy alakult a többlet indulás, hogy a következővel is elérem a vonatot. Sokat számít, hogy nem kell kapkodnom, amikor amúgy is fáradt vagyok már késő délután.

Látható, hogy vegyes fogadtatásban részesült a járatok sűrítése a helyiek körében, a kérdés, hogy a szerdától életbe lépő változások miként befolyásolják az utazók véleményét. Jövő héten ezt is kiderítjük.

 

A V-Busz menetrendet érintő változásairól itt írtunk részletesebben:

https://www.veol.hu/hasznos/gyakrabban-jarnak-a-buszok-veszpremben-4165804/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában