a következő hétéves ciklusra terveznek

2020.11.13. 07:00

Várja a projektötleteket a Veszprém Megyei Önkormányzat

Veszprém megyében a 2014–2020 közötti uniós ciklusban a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) keretein belüli pályázati forráskeret 45,17 milliárd forint volt, a pályázati forrásoknak köszönhetően sokat erősödtek a települések, s velük együtt a megye gazdasága is – közölte a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Napló-információ

Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke

Forrás: Veszprém Megyei Önkormányzat

A rendelkezésre álló forrást a megyegyűlés által elfogadott Integrált területi program (ITP) bontotta tovább a TOP öt fejlesztési prioritása mentén. Polgárdy Imre elmondta: a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése határozatában az új, 2021–2027 uniós tervezési ciklus megalapozására a megyei területfejlesztési dokumentumok megújításának megkezdéséről döntött. Az idő­közben érkezett szakmai út­mutató s az ezzel kapcsolatos pályázati felhívás szerint elvégzendő feladatok között szerepel a Veszprém megyei területfejlesztési koncepciónak a 2021–2027-es uniós tervezési időszakra való felkészüléshez szükséges módosítása; a 2021–2027-es tervezési időszakra szóló Veszprém megyei területfejlesztési program megalkotása; valamint a 2021–2027-es tervezési időszakra vonatkozó Veszprém megyei integrált területi program elkészítése. Mindezek jóváhagyásának határidejét a szakminisztérium 2021. március közepére tűzte ki.

A területfejlesztési dokumentumok elkészítésében köz­reműködő szaktervező kiválasztása a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal közbeszerzési és beszerzési szabályzata alapján indított beszerzési eljárás szerint megtörtént, a nyertes ajánlattevővel a vállalkozási szerződést megkötötték.

A megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a 2021. március közepi elfogadást figyelembe vevő tervezési ütemezés szerint december közepén kerül szakmai-társadalmi egyeztetésre a 2021–2027 uniós tervezési időszakra vonatkozó megyei területfejlesztési dokumentumok tervezete, mely a megyei önkormányzat honlapján (www.veszpremmegye.hu) megtekinthető lesz, és az ott részletezettek szerint vélemények, észrevételek megtehetők lesznek 2021 januárjáig. – A tervezés jelen szakaszában a következő hétéves uniós költségvetési időszakra tervezett projekttervek, projekt­ötletek gyűjtését végezzük – hangsúlyozta Polgárdy Imre. A projektgyűjtés célja, hogy a fejlesztési dokumentumok tartalma a valós igények ismeretében minél megalapozottabb legyen.

Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke Fotó: Veszprém Megyei Önkormányzat

„Ezúton is megszólítjuk Veszprém megye gazdasági, társadalmi és civil szervezeteit, továbbá Veszprém megye polgárait, hogy a következő hétéves uniós tervezési időszakra tervezett projektek, projektötletek megküldésével segítsék munkánkat, hogy a készülő dokumentumaink minél eredményesebben tudják betölteni szerepüket” – fogalmazott a megyegyűlés elnöke. Polgárdy Imre megköszönte az aktív közreműködést, hiszen felhívásukra az önkormányzatok részéről eddig már több száz projektötlet és javaslat érkezett.

A Veszprém megyében megvalósítandó – önkormányzatokon kívül eső – fejlesztésekkel összefüggésben kitöltött adatlapot/adatlapokat a [email protected] e-mail-­címre, Word (doc) formátumban megküldve, 2020. november 20-ig várják. Az adatlap elérhető a Veszprém Megyei Önkormányzat (www.veszpremmegye.hu) honlapján, a Hírek menüpont Projektötlet- gyűjtés cím alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában