„A legnagyobb segítség maga az Isten”

2020.12.07. 07:00

Újabb gyertya világít az adventi koszorún

Advent második vasárnapjának előestéjén a veszprémi érsekség és Veszprém város közös adventi koszorúján a második gyertyát Nagy Károly atya és Brányi Mária alpolgármester gyújtotta meg.

Horváth Virág

20201205 Veszprém Szentháromság tér. 2. gyertya gyújtása. Nagy Károly kanonok és Brányi Mária alpolgármester gyújta meg. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Brányi Mária alpolgármester ünnepi beszédében elmondta, az idei év minden ember életében rendhagyó a pandémia miatt, ami megtanította az embereket arra, hogy jobban odafigyeljünk magunkra és egymásra.

- A világjárvány olyan kihívások elé állított bennünket, amelyekhez hetek, hónapok kellettek a felkészülésre. Az elmúlt időszak arra tanított bennünket, hogy jobban kell figyelnünk egymásra, segítenünk kell egymást, és a szeretetünkkel, figyelmünkkel arra kell törekednünk, hogy minél kevesebb veszteség érjen bennünket. A járvány terjedésének megakadályozása érdekében a kapcsolattartási formák átalakultak, de sok lehetőség most is nyitva áll. Rengeteg út és mód van arra, hogy egymás segítségére legyünk – mondta el Brányi Mária.

Fotó: Penovác Károly/Napló

- A járványhelyzet elszakít egymástól családokat, nem lehet közösségben ünnepelni, és mégis olyan szép ez a mai, adventi második vasárnap gyertyájának a meggyújtása. Két gyertya ég, két ember áll előttünk a mai evangélium és Szentírás kapcsán: Ézsaiás próféta és Keresztelő Szent János. Mind a két alak olyan, mint a sötétségbe fényt árasztó gyertyafény. Ez a két Szentírás-beli férfi nemcsak a múltban, de a jelenben is tanít bennünket, hogy a világ a járvány idején ne feledkezzen meg arról, hogy a legnagyobb segítség maga az Isten – tette hozzá Nagy Károly atya.

Az eseményen közreműködött Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója és Zsilinszky Cecília kántor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában