Van értelme segíteni

2020.12.16. 17:30

Állatorvos lenne az év fiatal önkéntese, a várpalotai Nagy Réka

A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület és a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház adta át a díjat a gimnazistának. Vele beszélgettünk.

Juhász-Léhi István

20201208 Veszprém Az év Veszprém megyei önkéntese díjak átadása Varga Endre Veszprém Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház programvezető és Nagy Réka Sára az év ifjú önkéntese Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly

– Nagyon meglepett díj, nem tudtam róla semmit – mesélte lapunknak a 14 éves, kilencedikes gimnazista, aki állatorvosnak készül.

– Öt éve járok ki a menhelyre segíteni. A várpalotai Alex Állatvédő Egyesületről van szó, ahol kutyát sétáltatok, és egyebek mellett kennelt takarítok.

Az állatszeretete Nagy Réka szerint talán onnan fakad, hogy saját kutyája van, és amikor az egyik barátnője elkezdett kijárni a menhelyre segíteni, elkísérte, aztán ott ragadt ő is, mert megtetszett neki az ottani munka.

– A kutyámat elkezdtem kutya iskolába hordani, az is egy pluszt adott. Beletanultam. A menhelyen pedig megszerettem egy kutyát, aki elég agresszív volt, de szerencsére azóta van gazdája, ami számomra hatalmas visszajelzés volt, hogy van értelme segíteni – fogalmazott.

Nagy Réka kutyák között szeretne dolgozni Fotó: Penovác Károly

Nagy Réka azt még elmondta magáról a Naplónak, hogy a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola jár, Várpalotán él, a tanulás és a család mellett teljesen kitölti a mindennapjait a menhelyen való segítés. A jövő? Állatorvos szeretne lenni, de ha mást hoz az élet, a kutyakiképzésről akkor sem mondana le.

-Nincs víz a menhelyen, ezért úgy érzem, hogy ez egy jó alkalom arra is, hogy minderre felhívjam a figyelmet és segítséget kérjünk – mondta Réka.

Korábbi cikkünk a díjátadóról itt olvasható:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában