mentőszolgálat

2020.12.05. 07:00

Balatoni Régió Közbiztonságáért-díjat kapott Somlai Artúr

Somlai Artúr, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezet Veszprém megyei irányító csoportvezetőjének ítélték oda az idei Balatoni Régió Közbiztonságáért-díjat, amit Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke adott át, derült ki a BFT pénteki online ülésén.

Kovács Erika

Fotó: Balaton Fejlesztési Tanács/Jamrik Péter

Az átadáskor kiderült, Somlai Artúr, Veszprém megyei irányító csoportvezető Vörös Péter, az OMSZ Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezet igazgatója felterjesztésére, a BFT Közbiztonsági Testületének díjbizottsága döntése alapján kapta meg a rangos elismerést. Elhangzott, Somlai Artúr 1995-ben mentőápolóként kezdte pályafutását a veszprémi mentőállomáson, és még abban az évben mentőszakápolói képesítést szerzett, és később egészségtan tanári diplomát is.

Munkába állása óta teljesít elhivatott szolgálatot az OMSZ állományában, végigjárva a ranglétrát. Mentésirányítóként 2005. február elseje óta dolgozik, és nemsokára mentésvezető. A légimentő szolgálat munkájában, 14 évvel ezelőtti megalakulása óta, paramedikusként vesz részt. Veszprém megye mentésének irányítását 2016 óta végzi. Emellett koordinálja a Balatonon szolgálatot teljesítő mentőszervezetek, így a légimentők, az OMSZ és a vízi mentők munkáját, így biztosítva, hogy földön, vízen, levegőben érkezhessen segítség az emberekhez a Balatonon, vagy a tó partján. Balatonfüreden látja el szolgálatát, így a Balatonon, illetve környékén súlyos betegek és sérültek ellátását is végzi az idegenforgalmi szezonban. Mindig szívügyének tekintette az emberek mentését, egészségmegőrzését, és kiváló kapcsolatot ápol a betegszállító szervezetekkel.

Fotó: Balaton Fejlesztési Tanács/Jamrik Péter

A Covid-19 járvány elején a mentőszolgálat irányító csoportjának vezetőjeként „vezényelte le” az ajkai Magyar Imre Kórház kiürítését, a betegek elosztását a Veszprém megyei gyógyintézetekben: két nap alatt több mint 100 beteg elosztását, szállítását kellett elvégeznie. Kiemelkedő szerepet vállalt az egyéni védőfelszerelések elosztásának szervezésében is. Példamutató személyiség vezetőként, beosztottként és magánemberként egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában