A legrosszabb minőségből lett a legjobb

2020.12.12. 11:30

Felavatták a megújult utat Sólyban

A Magyar falu program keretében több mint 30 millió forintból újult meg egy régóta várt útszakasz Sólyban. A település és a hozzá tartozó Szőlőhegy az elmúlt időszakban látványosan fejlődött az ott lakók legnagyobb örömére.

Horváth Virág

20201211 Sóly erdőalja utca. Útátadás Kaptur József polgármester és Óvádi Péter országgyűlési képviselő Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az Erdőalja út felújításához a település a Magyar falu program önkormányzati tulajdonú utak felújítása nevű pályázatán közel 30 millió forintot nyert. Kaptur József polgármester az ünnepélyes útátadón visszatekintett az elmúlt időszakra, elmondta, évekkel ezelőtt az Erdőalja utca nagyon rossz állapotban volt.

– Az egy négyzetméterre eső gödrök száma ezen az úton meghaladta a tízet. Ovádi Péter, amikor még csak ország­gyűlésiképviselő-jelölt volt, eljött velem autóval ezen az úton, és akkor megígérte, ha megválasztják, mindent elkövet, hogy kedvező irányba változzon az út helyzete – mesélte a polgármester.

Az út másfél évvel ezelőtt mart aszfaltborítást kapott, idén pedig a Magyar falu programnak köszönhetően egy süllyesztett szegélyes aszfaltutat kapott a falu, így a legrosszabb minőségű útból mostanra a legjobb lett. A település 1,4 millió forint önerővel járult hozzá az összesen 443 méter hosszú és 5,5 méter széles út felújításához.

– Egy rég várt beruházás végére tudtunk a mai nappal érni, és ezért is örülök, hogy itt lehetek az átadón. A település polgármestere a jelöltségem alatt elsőként mutatta meg nekem ezt az útszakaszt, és habár hosszú út vezetett idáig, nagyon örülök, hogy a kormány továbbra is nagy hangsúlyt fektet a vidékre. A mai nap is ékes bizonyíték arra, hogy valós kérdésekre tudunk valós válaszokat adni, hiszen az egyik legfontosabb az, hogy az infrastrukturális fejlesztések a kistelepüléseken is ugyanolyan minőségben készüljenek el, mint a városokban. Az út emellett embereket köt össze, és ezért kiemelten fontos, hogy az itt élők a megfelelő körülmények között tudják a mindennapjaikat élni. A Magyar falu programnak kiemelt célja az, hogy a kistelepüléseken is minőségi életet tudjon élni a lakosság – tette hozzá Ovádi Péter ország­gyűlési képviselő.

A formális szalagvágást követően Ovádi Péter és Kaptur József a hagyományokhoz híven sörös „hordó” gurításával avatta fel az új útszakasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában