2020 top 10

2020.12.29. 16:00

Halálos útszakasz és problémák a közlekedésben – ez történt szeptemberben Veszprém megyében

Közeledik az év vége, a számvetések időszaka, ezért a veol helyi szerkesztősége is készített egy összegzést arról, mely témák érdekelték a legjobban olvasóinkat, melyek voltak azok a cikkeink, amelyek a legnagyobb visszhangot váltották ki.

veol.hu

Szívbe markoló tragédiák, krimibe illő történetek és örömteli események egyaránt jellemezték 2020 kilencedik hónapját, természetes, hogy a sok-sok hír közül ezek érdekelték olvasóinkat a legjobban. Sajnos ekkora kézzelfoghatóvá váltak a koronavírus hatásai Veszprém megyében.

Autóval, busszal közlekedsz Veszprémbe? Akkor az alábbi bosszús beszámoló téged is érint. Kollégánk írása egy család iskolába rohanós reggelét írja le.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra bejelentés érkezett 2020. szeptember 12-én, 9 óra körül hogy a 8-as számú főút osztott pályás szakaszán, Veszprém irányába egy autós a forgalommal szemben halad a belső sávban. A rendőrök azonnal a helyszínre indultak, megállították a járművet, és a helyes irányba fordították. A 71 éves budapesti sofőr ellen közigazgatási bírságot szabtak ki.

Így okoz a sajtburger közlekedési dugót Veszprémben – ezzel a címmel került fel a kisfilm a videómegosztó portálra. Mindennapos esemény felénk… – kommentálja a videót a készítője, és igen, egy régi problémát látunk ezúttal új nézőpontból, azaz a magasból egy drón segítségével.

Kigyulladt egy kamion utas- és raktere a 8-as számú főút 63. kilométerszelvényében, Bánd közelében szeptember 17-én. A rendőrség a 8-as számú főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárta.

Karanténba helyezik a Báthory iskola egyik osztályát, közölte az intézmény közösségi oldalán Barták Péterné intézményvezető. Az igazgató azt írta, az iskola egyik pedagógusának és egy szülőnek lett pozitív a koronavírustesztje, tájékoztatta az intézményt a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, amely elrendelte az érintett alsós osztály karanténba helyezését.

Két személyautó karambolozott Veszprémben, a Jutasi út és a Budapest út találkozásánál lévő körforgalomban. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik feszítővágó segítségével megkezdték egy ember kiszabadítását az egyik járműből.

Bakonyvári Kristóf eleinte még halványan látta a fényt, de ma már azt sem. Abból valamit érzékel, ha édesapja hegeszt, és azt is érzi, ha melegen süt a nap, de a fényt sajnos nem látja.

Pontosan azon az útszakaszon, ahol korábban tragikus kimenetelű baleset történt, egy olvasónk is hajmeresztő pillanatoknak volt szemtanúja. Az esetről videó is készült.

Meghalt egy 55 éves ajkai nő és egy 31 éves veszprémi férfi a balesetben, ami a 8-as számú főúton történt Városlődnél szeptember 25-én. Hárman életveszélyesen, ketten könnyebben sérültek meg. A helyszín úgy nézett ki, mintha bombát robbantottak volna, autóroncsok, törmelékek hevertek mindenfelé.

Egyik pillanatban előre nézünk, a másikban zuhanunk. Kérdezzük a véleményét, szólunk hozzá, miközben rádöbbennünk, nincs közöttünk. Csak bámuljuk a székét, és elképzelni sem tudjuk, milyen lesz a vasárnapi ebéd nélküle. Bradanovits Ágota és testvére, ifjabb Bradanovits Barnabás egy füredi teraszon idézi fel a tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapjuk emlékét, aki munkája, és szponzorációja révén évtizedeken át hozzátartozott Balatonfüred életéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában