kínai adományból származtak

2020.12.10. 17:30

Maszkokat és teszteket osztottak ki Balatonfüreden

Összesen 600 darab maszkot és 35 antitesttesztet vitt el Holczer András alpolgármester és Gáspár Ákos képviselő a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központba nemrég, ahol Perger Zoltánné intézményvezető nagy örömmel fogadta az eszközöket. Az eszközök egy kínai adományból származtak, amit nemrég kapott a város.

Kovács Erika

Holczer András és Gáspár Ákos adománymaszkokat ad át Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ részére Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Holczer András alpolgármester úgy érvelt, egyeztetve Bóka István polgármesterrel úgy döntöttek, a szociális központ dolgozói ismerik leginkább azt, hogy hova kell eljuttatni a maszkokat, illetve a teszteket, ezért döntöttek az intézmény mellett. Másfelől a központ frontvonalban lévő munkatársai is komoly veszélyben töltik napjaikat, ezért vittek nekik is teszteket, és a szociális szolgáltatók nem részesültek az országos szűrésben, illetve tesztelésben.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az alpolgármester elmondta, az említett eszközökből természetesen a rendelőintézetnek is adnak. Ezenkívül eljuttatják még egyebek mellett a nyugdíjasokat, illetve a szépkorú pedagógusokat képviselő civil szervezetekhez, több alapítványhoz és egyesülethez, valamint a polgárőrséghez. Az adományból az említettek mellett kapnak a balatonarácsi idős emberek is.

Az alpolgármester felidézte, tavasszal Nagy Jenő képviselővel együtt osztották ki a mostanihoz hasonló adományt, amit egy helybeli illető ajándékozott a városnak. A maszkokat a képviselőkhöz juttatták el, akik jól ismerik azt, hogy a környezetükben kinek volt szüksége erre. Az önkormányzati képviselők összefogásával pedig vitaminokat, immunerősítő cseppet vásároltak, és ezeket is eljuttatták a rászorulókhoz.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Nagy örömmel fogadta a mostani adományt Perger Zoltánné. Az intézményvezető elmondta, Balatonfüreden mintegy 350 idős embert látnak el, a füredi járásban pedig 450 időskorúról gondoskodnak, összesen 31 dolgozóval. A központba csak lázmérés és kézfertőtlenítés után lehet belépni, és ki kell tölteni egy járványügyi nyilatkozatot is.

A mostani adományról korábban megírtuk, ötezer darab maszkot, valamint száz antitesttesztet hozott Balatonfürednek a település távol-keleti partnervárosa, a kínai Quinhuangdao delegációja csütörtökön. A járványhelyzetben nagyon fontos eszközöket az észak-kínai vendégek élén Dan Yuan, a kínai város európai képviseletének vezetője adta át Bóka István polgármesternek, aki nagy örömmel és köszönettel fogadta az ajándékot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában