Fűtött váróhelyiség illemhellyel

2020.12.11. 07:00

Új kiszolgálóépületet adtak át a zirci buszpályaudvaron

A város önkormányzata 497,5 millió forint támogatást nyert el korábban a Fenntartható közlekedésfejlesztés Zircen elnevezésű projektjére. Ezen beruházás részeként a zirci buszpályaudvaron kiszolgálóépület létesült, most pedig bemutatták azt.

Juhász-Léhi István

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő (középen) a kiszolgálóépület bemutatásán

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője mind- ezek kapcsán a helyszínen arról beszélt, hogy a beruházás jelentős állomásain túl vannak, hiszen átadták az Alkotmány utca közlekedésbiztonsági fejlesztését, valamint a városközpontban a parkolót. Jól haladnak a kivitelezéssel a két kilométeres kerékpár­út esetében is, bár az építési munkák műszaki kihívásokkal szembesítették a szakembereket: a bringautat a Cuha patak felett és a 82-es főúton is át kell vezetni.

– A buszváróval most újabb állomáshoz érkeztünk – mondta az országgyűlési képviselő, és emlékeztetett arra, hogy évekkel ezelőtt egy intermodális csomópontot építettek ki, amely a vasúti és közúti közlekedést hozza összhangba. Hangsúlyozta: a kormány közlekedéspolitikájának része az is, hogy a Volán és a MÁV összehangolása megtörténjen. Fontos még, hogy a környezetvédelmi kihívásoknak megfeleljen az ország, elsőként annak, hogy 2030-ra negyven százalékkal kell csökkentenie Magyarországnak a szén-dioxid-kibocsátását.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő (középen) a kiszolgálóépület bemutatásán
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hellebrandt Ferenc alpolgármester a részletekről szól- va elmondta: ez a beruházás nettó 47 millió forintba került, a kivitelező négy hónap alatt készült el a munkával, és az épület műszaki átadása novemberben megtörtént. Jelenleg a használatbavételi engedélyre várnak. Maga a lé­tesítmény 65 négyzetméter hasznos alapterületű, benne fűtött váróval és vécékkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában