Felemás esztendőt zártak

2020.12.09. 07:00

Új programokkal igyekeztek átvészelni a nehéz időszakot Alsóörsön

Meglehetősen felemás évet zárt a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület, melyet az alsóörsi, felsőörsi, lovasi és paloznaki önkormányzat is támogat. Pataki Júlia TDM-menedzserrel beszélgettünk az idei évről.

Szendi Péter

Pataki Júlia TDM-menedzser reménykedik, hogy hamarosan „helyreáll a világ rendje”

Fotó: Szendi Péter

– Az igencsak nehéz indulás ellenére július és augusztus hónapban rengetegen választották térségünket nyaraláshoz. Ez azt jelentette, hogy Tourin-

form-irodánkban a nyári időszakban több mint hatezer ember fordult meg személyesen, a telefonos és e-mailes érdeklődéseket, megkereséseket is összeszámolva több mint húszezer látogatót igazítottunk útba. A nyári szezon legmozgalmasabb két hónapjában Sári Kinga kolléganőmmel igyekeztünk tartani a frontot és biztosítani a heti hétnapos, napi 10 órás nyitvatartást – nyilatkozta a Naplónak Pataki Júlia.

Hozzátette, nagyon örült annak, hogy a Riviéra Piknik termelői és kézművespiac is útjára indult júliusban. Keresték, szerették a vendégek és az árusok egyaránt. Jövő júniusban újra útjára szeretnék indítani ezt a programot, várják őstermelők, kézművesek jelentkezését is. Terveik szerint jövőre meg­újult környezetben tudnak majd a ­piacnak otthont adni, és egy valódi közösségi teret programokkal együtt biztosítani az ide látogató turistáknak. Pataki Júlia megemlítette, hogy a koronavírus-járvány ellenére az idei esztendőben 15 új taggal bővült az egyesületük.

Pataki Júlia TDM-menedzser reménykedik, hogy hamarosan „helyreáll a világ rendje”
Fotó: Szendi Péter

Sok minden történt velük ősszel is, szerveztek túrákat, kézműves-foglalkozást, valamint online bekapcsolódtak a települések művelődésszervezőinek és könyvtárosainak segítségével az idén rendhagyó módon zajló rajzfilmünnep programjaiba is. A műsort több mint százezer néző követte az ország minden pontjáról.

– Nagyon változatos, hullámhegyekkel és -völgyekkel teletűzdelt évünk volt, illetve van jelenleg is. Úgy tapasztaltam, hogy mindenkinek sok nehézséggel kellett megküzdenie a munkában és a magánéletben egyaránt, hiszen a bezártság, a rossz hírek, a bizonytalanság nem tesz jót – összegzett Pataki Júlia, aki reménykedik, hogy hamarosan „helyreáll a világ rendje”.

Úgy fogalmazott, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ilyen csodás környezetben és sokakhoz képest védett helyen vészelhetjük át ezt az időszakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában