Elismerés példaértékű pedagógusi munkáért

2020.12.23. 07:00

Veszprémi óvónők és középiskolai tanárok kapták a Ranolder-díjat

Négy pedagógus vehetett át Ranolder-díjat az oktatás és nevelés területén végzett magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként a közelmúltban.

Marton Attila

A díjat minden évben a város pedagógusnapi ünnepségén osztották ki, idén a járványhelyzet miatt nem tarthatták meg a rendezvényt. Az elismerést a közelmúltban adta át Porga Gyula polgármester. A kitüntetést – amelyet a közgyűlés ítélt oda – Benyovics Ágnes középiskolai tanár, Kapcsos Gézáné és Lakatos Antalné óvodapedagógusok, valamint Petőfi Lajos középiskolai tanár, edző vehette át.

Benyovics Ágnes 1992 óta tagja a mai Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium tantestületének. A méltatásban elhangzott, a napi feladatokon túl nagy hangsúlyt fektetett a tehetséggondozásra.

Benyovics Ágnes

Tanulói rendre bekerültek az országos versenyek első tíz helyezettje közé. A pedagógust többször megválasztották a Zrínyi Ilona Matematikaverseny legsikeresebb felkészítő tanárának.

Kapcsos Gézáné 1984-ben kezdett dolgozni az akkori 13. számú Napköziotthonos Óvodában Veszprémben. Nagy figyelemmel kísérte az alternatív pedagógiai irányzatokat, szívesen kapcsolódott be ezen új irányzatok kipróbálásába. A Játékkal, Mesével Nevelő Óvónők Egyesületének is tagja lett, a Ringató Óvoda a program modellóvodája lett.

Kapcsos Gézáné

Először 2003-ban választották meg intézményvezető-helyettesnek, 2009-től lett az óvoda általános vezetőhelyettese. Szakmai tudása alkalmassá teszi az óvodapedagógus hallgatók szakmai képzésének vezetésére, amit szívügyének tekint.

Lakatos Antalné 1981-ben kezdett el óvónőként dolgozni jelenlegi munkahelyén, a mai Bóbita Körzeti Óvoda Hársfa Tagóvodájában. A Soproni Óvónőképző Intézetben szerzett óvodapedagógusi diplomát.

Lakatos Antalné

Szakmai munkájában kiemelt figyelmet fordít a különböző hátrányokkal küzdő gyermekek fejlesztésére, az esélyegyenlőség biztosítására. A Zöld Óvoda cím elnyerésétől az Örökös Zöld Óvoda minősítésig vezető úton elszántan és kitartóan vezette az óvoda kollektíváját.

Petőfi Lajos a Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett biológia–testnevelés szakos tanári diplomát. A Testnevelési Főiskolán kosárlabda-szakedzői végzettséget is szerzett. Veszprémben először a Lovassy-gimnáziumban tanított, az iskola fiú diákjait a Középiskolai Országos Bajnokság országos döntőjéig vezette.

Petőfi Lajos

2004 októberétől dolgozik a Szilágyi Keresztény Iskolában testnevelőként. Kosárlabdacsapatával az elmúlt 15 évben 30 aranyérmet szerzett a diákolimpiai versenyeken. Közreműködésének köszönhetően mára stabil utánpótlásbázissal rendelkezik a veszprémi kosárlabdázás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában