segítettek

2021.01.05. 11:00

Lezárult a jótékony célú kabátgyűjtő akció Várpalotán

Lezárult a jótékony célú kabátgyűjtés, karácsony óta újabb ruhaneműket már nem fogadnak a várpalotai polgármesteri hivatalnál, közölték lapunkkal az akció szervezői.

Szabó Péter Dániel

Rengeteg kabát gyűlt össze, a Máltai Szeretetszolgálathoz kerültek a ruhaneműk Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Először is szeretnénk megköszönni a rengeteg kabátot, amelyeket az adakozni vágyó emberek elhelyeztek a várpalotai polgármesteri hivatal előtt kihelyezett állványra december hónapban – mondta el kérdésünkre Németh-Kovács Anita.

A jótékony célú kezdeményezés koordinátorától megtudtuk, idén is rengeteg kabát gyűlt össze. – Már az első hetet követően be kellett zsákolnunk az adományok felét, így a karácsony közeledtével az a döntés született, hogy lezárjuk a gyűjtést és a Máltai Szeretetszolgálat várpalotai szervezetének juttatjuk el a ruhaneműket, hogy ők célirányosan el tudják juttatni a nehéz sorsú embereknek, családoknak.

Rengeteg kabát gyűlt össze, a Máltai Szeretetszolgálathoz kerültek a ruhaneműk
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Ahogy arról november végén a Napló hasábjain is beszámoltunk, immár negyedik alkalommal indult a gyűjtés Várpalotán. Minden évben a hideg idő beköszöntével hirdetik meg az akciót, így volt ez 2020-ban is.

A kabátok mellett sálakat, sapkákat és kesztyűket lehetett elhelyezni az állványon, más ruhadarabokat viszont idén sem gyűjtöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában