Adományokat tárolnak benne

2021.01.22. 11:00

Mobil acélraktárt kapott a várpalotai Családok Átmeneti Otthona

A Magyar Vöröskereszthez érkező adományok biztonságos tárolására szolgál majd az a mobil acélraktár, amelyet csütörtökön adtak át a várpalotai Családok Átmeneti Otthona udvarán.

Szabó Péter Dániel

Nagy Erika és Baráth Gábor a csütörtökön átadott mobil acélraktár előtt

Fotó: Szabó Péter Dániel

Baráth Gábor, a Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei igazgatója az átadáson elmondta, az Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Programban nyert 18,6 millió forintból a szervezet több telephelyén is történtek fejlesztések. A várpalotai Dankó Pista utcai otthonban felállított acélraktár mellett informatikai fejlesztésekre is jutott az összegből. A megye különböző vöröskeresztes intézményeiben dolgozó munkatársak elavult laptopjait modern berendezésekre cserélték, de nyomtatókat és egy profi fénymásológépet is vásárolhattak.

– A Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei székhelyén az alaptevékenység ellátása mellett képzéseket, vizsgákat és rendezvényeket is tartunk. A szervezet dolgozóinak munkáját megnehezítette az, hogy a legtöbbjüknek lassú és korszerűtlen számítógépeken kellett végezni a munkájukat nap mint nap. Ez negatív hatással volt nemcsak a munkavégzés hatékonyságára, hanem az irodába betérő ügyfeleknek való segítségnyújtásra is. A technikai eszközök beszerzése mellett a vöröskereszt szakmai munkájának elvégzéséhez és az elsősegélynyújtó tanfolyamok és vizsgák sikeres lebonyolításához vásároltunk egy félautomata defibrillátort és egy ambu babát is – mondta el lapunknak nyilatkozva a megyei igazgató.

Nagy Erika és Baráth Gábor a csütörtökön átadott mobil acélraktár előtt Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Nagy Erika, a várpalotai Családok Átmeneti Otthona vezetője – aki szintén új számítógépen dolgozhat – hozzátette, hatalmas segítség számukra a 40 négyzetméteres, zárható mobil acélraktár.

– Nagy örömünkre sok adomány érkezik hozzánk, amelyek elhelyezése eddig problémát jelentett. Többek között tartós élelmiszereket és bútorokat tárolunk majd az udvaron felállított raktárban – mondta el az otthon vezetője, aki kérdésünkre megjegyezte, örömmel fogadják az adományokat, ám kérik az érintetteket, hogy előzetesen egyeztessenek velük arról, milyen jellegű és méretű bútort szeretnének átadni számukra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában