középfokú írásbeli

2021.01.23. 07:00

Több mint hetvenezer diák vizsgázik

Ma tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. Az írásbeliket az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával rendezik meg.

Horváth Virág

Forrás: pixabay

A hivatal csütörtöki tájékoztatása szerint 10 órától írnak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, illetve a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok. Összesen több mint hetvenezer diák vizsgázik szombaton magyar nyelvből és matematikából.

Az Oktatási Hivatal kiemelte: a diákok számára úgy kell ülőhelyet biztosítani, hogy tartható legyen a legalább másfél méter védőtávolság, ennek érdekében egy teremben legfeljebb tízen tartózkodhatnak. A felügyelő tanároknak kötelező, a vizsgázóknak ajánlott a védőmaszk viselése.

Azok a felvételizők, akik a január 23-i vizsgán nem tudnak részt venni, a január 28-i pótló írásbelin vizsgázhatnak. Idén a járványhelyzetre való tekintettel még egy pótidőpontot jelöltek ki: a február 5-i alkalmon kizárólag azok vehetnek részt, akik jelentkeztek a vizsgára, ám az előző két vizsganap egyikén sem tudtak megjelenni koronavírus-fertőzés, hatósági karantén vagy egyéb, elháríthatatlan ok miatt. Mindenki csak egyszer vizsgázhat.

A 2020-2021-es tanév felvételi eljárásában 535 középiskola határozta meg egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkezők előzetesen részt vegyenek a központi írásbeliken. Veszprém megyében 14 intézményben van lehetőség az írásbeli vizsgák megírására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában