így a régit tovább adják

2021.01.12. 07:00

Új tanyagondnoki buszt kaptak a lesenceistvándiak

A település az egyetlen a választókerületemben, amely a korábbi tanyagondnoki kisbuszát felajánlotta egy határon túli testvértelepülésnek. E szavakkal méltatta Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő a lesenceistvándi önkormányzat döntését.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A község ugyanis a Magyar Falu Program keretében új tanyagondnoki kisbusszal gazdagodott. A járművet a napokban adták át hivatalosan rendeltetésének.

Tóth Csaba polgármester megerősítette, hogy elmondta, hogy a pályázaton nyert tanyagondnoki mikrobusz elődjét, a korábban használt gépkocsit márciusban szeretnék majd átadni az erdélyi község, Kézdiszentkereszt vezetésének, ingyen, hiszen a községnek egyáltalán nincs hasonló gépkocsija.

Az új, akadálymentesített tanyagondnoki gépkocsit Fenyvesi Zoltán adta át Tóth Csaba polgármesternek. A kép előterében a régi, sárga színű gépkocsi, háttérben az új, fehér Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– A megrendelést követően egy évvel sikerült csak átvennünk a gépjárművet a járvány miatt, de most átadhatom a kulcsát a tanyagondnoknak, Bedőcs Veronikának. Immár öt éve működtetjük a tanyagondnoki szolgálatot, amelynek Veronika az első tanyagondnoka. A korábbi járművet négy évvel ezelőtt vontuk be a szolgálatba, addig szociális feladat ellátáshoz használtuk – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában